icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 322843
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.

Visar poster från March 2018

27 mars 2018 14:51
2

Vårkänslor

Nu har jag kommit igång med min träning igen efter att ha varit sjuk i nästan tre veckor. Jag tar det ganska lugnt för jag vill verkligen inte bli sjuk igen. 

På promenaden idag fick jag se att en Glycine de Chine (blåregn) på vägen fått ganska...

Läs mer Kommentera
18 mars 2018 11:28
2

Maten i fredags var riktigt lyckad

Här är det fortfarande sjukstuga men jag vill förstås berätta om att maten i fredags var väldigt god. Vi har aldrig gjort ugnsrostad vitkål förut men det kommer att bli fler gånger. Tyvärr blev den lite bränd trots att jag sänkte värmen till...

Läs mer Kommentera
16 mars 2018 16:45
1

Fredagsmat

Hos oss är det oftast mannen som lagar mat men eftersom han är dunderförkyld tänkte jag att han skulle få vila utan att laga mat. Jag funderade på vad jag var sugen på, tittade i kyl och frys och bestämde mig för att leta fram ett recept med fisk...

Läs mer Kommentera
15 mars 2018 09:00
3

Små steg

Nu har jag varit förkyld i över en vecka och även om det börjar bli bättre vill det inte släppa. Och jag som hade lovat mig själv att komma igång med träningen igen. 

Men idag gjorde jag en liten insats. Jag tänkte att jag skulle göra lite magövninga...

Läs mer Kommentera
13 mars 2018 12:28
3

Njutning

Nu har jag vårkänslor i mitt kära Provence. Idag åt vi vår lunch ute på terrassen för första gången i år och vi hade bara t-shirt på oss. Efter en stund fick jag gå in för att det blev väldigt varmt i solen. 

Solen är varm hela året men från mars til...

Läs mer Kommentera
11 mars 2018 11:11
5

Ändra start och målvikt?!

Hur har du gjort, har du ändrat vikten som syns i din profil när du gått ner till din målvikt och håller dig där??

Jag vill ju inte påminnas hela tiden om hur det var innan min viktnedgång och dessutom väger jag mindre nu än målvikten som står i p...

Läs mer Kommentera
11 mars 2018 10:53
1

Drabbad trots hälsodryck

Fick visst med mig en rejäl förkylning från Sverige. Var på sy-läger förra helgen och det var några stycken som var förkylda och trots att jag hade med mig ingefärashot som jag drack både morgon och kväll blev jag drabbad. 

Först hade jag bara torrhost...

Läs mer Kommentera
5 mars 2018 21:42
2

Inte mycket tid

Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Befinner mig i Sverige och är snart på väg tillbaka till Frankrike igen. Denna omgången har varit fullt uppbokad men jag har ändå fått maten att fungerar hyfsat bra. Förutom igår kväll och nu ikväll. Jag...

Läs mer Kommentera