Vegetariska recept à la moi
Här kommer två av mina vegetariska recept som jag brukar göra till jul. Det är vegetariska "kött"-bullar och vegetarisk janssons frestelse.
Mandelbullar - vegetariska köttbullar
1½ dl sötmandel (100 gram)
1½ dl ströbröd
1½ dl riven ost
2 msk riven gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar, jag brukar ta vitpeppar
3 ägg
1 msk vatten
1 liter vatten + buljotärning att koka bullarna i
Så här gör du:
Mixa el. mal mandeln. Blanda med övriga ingredienser. Rulla bullarna i den storlek du tycker är bäst. Koka upp vatten med buljongtärningen och lägg i bullarna när vattnet kokar och låt dem koka tills de flyter upp. Då är de klara och det tar ca 8-10 minuter.
Så här långt kan du förbereda och jag brukar frysa dem kokta. När det sedan är dags att äta steker du dem gyllenbruna i smör eller i ett vegetariskt alternativ.
Vegetarisk Jansons frestelse
Sätt ugnen på 225°
Du behöver:
2 gula lökar
10-12 medelstora potatisar
125 gr Tartex-pastej med örter
2 dl grädde + 1 dl mjölk
1/2 tsk timjan
1-2 msk ströbröd
Så här gör du:
Skär löken i tunna skivor, fräs i stekpanna.
Strimla potatisen. Varva lök, potatis och tartexpastej i smord ugnsform.
Slå över hälften av gräddmjölken och lägg på smörklickar. Strö över timjan och ev. ströbröd och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Slå sedan i resten av mjölken längs kanten och grädda ytterligare ca 15 min.
Berätta gärna om och när du prövat att göra efter de här recepten!
Gillar
Kommentarer
-
MUMS!
Logga in för att skriva en kommentar.