icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 319413
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
19 december 2018 11:16
1

Vegetariska recept à la moi

Här kommer två av mina vegetariska recept som jag brukar göra till jul. Det är vegetariska "kött"-bullar och vegetarisk janssons frestelse. 

Mandelbullar - vegetariska köttbullar

1½ dl sötmandel (100 gram)

1½ dl ströbröd

1½ dl riven ost

2 msk riven gul lök

1 tsk salt 

1 krm peppar, jag brukar ta vitpeppar

3 ägg

1 msk vatten

1 liter vatten + buljotärning att koka bullarna i

Så här gör du:

Mixa el. mal mandeln. Blanda med övriga ingredienser. Rulla bullarna i den storlek du tycker är bäst. Koka upp vatten med buljongtärningen och lägg i bullarna när vattnet kokar och låt dem koka tills de flyter upp. Då är de klara och det tar ca 8-10 minuter. 

Så här långt kan du förbereda och jag brukar frysa dem kokta. När det sedan är dags att äta steker du dem gyllenbruna i smör eller i ett vegetariskt alternativ. 

 

Vegetarisk Jansons frestelse

Sätt ugnen på 225°

Du behöver:

2 gula lökar

10-12 medelstora potatisar

125 gr Tartex-pastej med örter

2 dl grädde + 1 dl mjölk

1/2 tsk timjan

1-2 msk ströbröd

Så här gör du: 

Skär löken i tunna skivor, fräs i stekpanna.

Strimla potatisen. Varva lök, potatis och tartexpastej i smord ugnsform.

Slå över hälften av gräddmjölken och lägg på smörklickar. Strö över timjan och ev. ströbröd och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Slå sedan i resten av mjölken längs kanten och grädda ytterligare ca 15 min. 

Berätta gärna om och när du prövat att göra efter de här recepten!

 

Gillar

Kommentarer

  • 20 december 2018 21:13
    utter

    MUMS! cheeky

Logga in för att skriva en kommentar.