icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 112294
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
14 maj 2018 11:56
8

Var mäter du ditt midjemått??

Förr mätte jag alltid mitt midjemått över naveln men som jag förstått är det många som numera istället mäter det smalaste stället som är någonstans en bit upp, kanske i nederkanten av revbenen. 

Var mäter du ditt midjemått och varför?

Det mått jag skriver in som mitt midjemått är det som är över min navel. Mitt höga midjemått mäter jag ibland och lägger in i mitt dokument över mina mått och det höga midjemåttet är ungefär 5-6 cm smalare än det över naveln. 

Nu gör förstås var och en hur de vill men jag är nyfiken på hur det kommer sig att "midjan" verkar ha flyttat sig uppåt mot revbenen. Jag som syr mycket går ofta efter midjemåttet när jag tex ska sy en kjol eller byxor och när jag tänker efter verkar det mest logiskt att midjan är över naveln. Det är nog inte så väldigt många som skulle vilja ha byx- eller kjollinningen strax under revbenen.

Jag fortsätter att mäta över naveln och fortsätter att tänka att mitt midjemått faktiskt skulle vara mycket mindre om jag började mäta på det smalaste stället. wink

Gillar

Kommentarer

 • 14 maj 2018 12:15
  Lovis

  Håller med dig helt och hållet, jag mäter också över naveln, visst är det där midjan sitter wink

 • 14 maj 2018 12:24
  Emmi11

  Det viktiga är väl att man mäter på samma ställe varje gång. Det är ju skillnaden(minskningen) som vi är ute efter wink

 • 14 maj 2018 13:08
  Louiseek

  Jag mäter över naveln, dels för att naveln är ett bra riktmärke att mäta på samma ställe varje gång, dels för att midjan typ borde sitta där om man går på kläder. Visst det skulle vara lockande att mäta högre upp skulle bli så många cm mindre, samtidigt skulle inte jag krympa så mkt där så man skulle inte se så stor skillnad i cm. För mig skiljer sig midjan (navel) midjan ( under revben) nästan 14 cm så det är väldigt olika mått..

 • 14 maj 2018 15:36
  klaraelv

  Jag mäter högre upp, bara för att ordet midja tycker jag ska vara det smalaste stället, tidigare kallade jag den sk midjan för ekvatorn, för det var det bredaste stället på kroppen. wink

 • 14 maj 2018 16:44

  Midjan är det smalaste stället jag mäter på medan måttet över naveln i min värld kallas bukomfång.

 • 14 maj 2018 17:24
  gittan52

  Jag mäter inte alls nu för tiden smiley
  Men när jag gjorde det så var över naveln.

 • 15 maj 2018 08:09

  Jag mäter båda.

  men kallar det vid naveln höfter,längre upp är midja (smalare midja bredare höfter =kurvig) 

  så har jag lärt mig och det känns rätt för mig.

  ha en fin tisdag☀️

 • 15 maj 2018 22:12
  chicha

  Det är nog så att vi är olika. Det jag kallar midja sitter högre upp än naveln, alldeles där mina revben slutar. Där är jag smalare än över naveln, som jag kallar bukomfång. Mäter även under bysten. 

  Som sagt är väl det viktigaste att man själv mäter sig på samma ställen och jämför med sig själv. 

Logga in för att skriva en kommentar.