icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 153305
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
9 april 2018 09:06
7

Vägdag?

Jag har varit så himla nöjd med vikten den gångna veckan. Dag efter dag har vågen visat på samma vikt. T.o.m. efter att jag ätit gott inkl. godis och druckit vin i fredags, så visade vågen ändå samma vikt som tidigare i veckan. 

Men idag, när det är "invägning" kom allt på en gång. Upp 9 hekto från de senaste dagarna. Men jag vet att det är pga vad jag åt och drack i fredags och lördags och det kommer att rätta sig till de kommande dagarna men det är ändå inte kul. 

Idag förflyttar jag mig till mitt sydfranska hem och hoppas på att få ordning på mat och träning. Jag funderar förresten på att byta dag för veckovikten till fredagen. Men nu när jag skrev det kände jag att jag nog ska ha dagen jag väger mest på som dag för veckovikten. Annars kanske den skenar iväg och det är helt otänkbart nu när jag kommit hit där jag är. Så jag fortsätter med min dagliga registrering för mig själv och fyller i veckovikten på måndagar som tidigare. 

Här vid mitt hus på landet utanför Ulricehamn har "mina" tranor återvänt och häromdagen såg jag en hel flock på 22 tranor på väg mot Hornborgarsjön. Nu är det vår på riktigt tror jag bestämt. 

c5bee123-5641-45dd-aa85-b3fd946d6862.jpg

Bilden på mina tranor är från förra året. Men när jag tittade ut nu för att se hur mycket snö det var kvar på åkern fick jag se och höra att paret var där nu också. Men det är fortfarande ett snötäcke om än smältande. 

Gillar

Kommentarer

 • 9 apr 2018 09:10
  aregnisw

  Tycker du ska ändra din vägdag till fredag då slipper du tänka på det i helgen, fin bild och visst är det härligt när nu våren äntligen kommit smiley

 • 9 apr 2018 10:53

  Jag har haft både fredag och måndag som vägdag och behåller nu måndagar , just därför att jag annars haft en tendens att unna mig lite mycket under helgen och räknat med att jag lyckats gå ner igen till kommande fredag ...

  blev ett moment 22 ...

  Med vägdag måndag tänker betydligt mer innan jag stoppar något extra helggott i munnen !

  Senast uppdaterad 9 apr 2018 10:53

 • 9 apr 2018 11:59
  paloma

  Att öka i vikt under helgen tillåter jag mig nu när jag gått i mål, det brukar försvinna till fredag igen. Jag har vägdag på fredagar, jag vill njuta av helgen och inte tänka på vikten då. Men jag väger mig varje dag även på helgen, så lite koll har jag☺

  Våren är verkligen här, vi har 19° i skuggan idag☀️

 • 9 apr 2018 17:13
  gittan52

  När vi har kommit så långt som till Hålla Vikten så är det ju egentligen ”bara” månadsresultatet som gäller. Den veckovisa, och eventuellt dagliga, vikten är mer som ett rättesnöre att vi håller oss där, tycker jag.

  Jag har veckovikten på fredagar och i perioder har jag t.ex. bara tillåtit mig vin till maten om jag inte har gått upp i vikt under veckan. Oftast har jag ökat i vikt under helgen, men precis som paloma skriver så brukar det rätta till sig under den kommande veckan.

 • 10 apr 2018 10:48

  Tack för era goda råd aregnisw, 8veckor, paloma och gittan52. Vikten påverkas ju också av i vilket tillstånd magen är. Idag efter resan och när magen kommit igång visar vågen på 61,9. Så att jag ställer mig på vågen varje dag är mest för att se till att vikten inte skenar iväg och jag fortsätter att ha måndagar som veckovägning + fredagar då vi har veckovägning i gruppen Hålla vikten. 

 • 10 apr 2018 21:02
  EO1964

  Menar ni allesammans att när ni kommit en bit på väg så väger ni er bara 2 ggr/v? Vad menas med den dagen jag väger mest? Hur vet man det? Eller tänker ni på nåt speciellt sätt? Jag förstår din känsla att gå upp 9 hg när man tycker man gjort allt. Men jag säger som flera andra, kroppen ändras ju hela tiden. För mig blev det 7 hg över en natt och jag skrev till Johan (detta var precis i början) allt går åt helsike och jag har nog gjort stora fel 😂😂😂. Det var lugnt. Du är duktig 🌺🌺

 • 11 apr 2018 16:10

  EO1964 Jag väger mig varje dag och skriver in i ett dokument jag har i telefonen. Här i min profil på MD skriver jag in min vikt på måndagar och i gruppen jag är med skriver jag på fredagar. Men jag tycker att min dagliga koll på vikten gör att jag faktiskt tänker till om det börjar röra sig uppåt och även neråt. Jag vill inte gå ner för mycket eftersom jag kommit en bit under den målvikt jag hade från början och har ett tillräckligt lågt BMI. 

   

Logga in för att skriva en kommentar.