icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 153300
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
21 april 2018 18:01
5

Uppmärksamhet

Jag känner på mig att ett fel jag gjort efter tidigare viktnedgångar är att jag slappnat av och "trott att vikten är stabil" och att jag inte behöver tänka på den. Sedan har jag plötsligt börjat gå upp igen. 

Nu registrerar jag varje dag i min telefon och ser att jag går upp om jag "slarvar" och tex äter mer kolhydrater än jag egentligen vill. Men jag vill också att livet ska fungera och därför tillåter jag mig att någon gång då och då, inte varje vecka, men då och då äta något som inte är tillåtet till vardags. Vi var tex. häromdagen hos en vän, som borde vetat att vi äter LCHF, och hon hade gjort snittar att bjuda på. Vi åt båda två de snittar vi serverades och dagen efter känner jag mig bakfull, kolhydratbakfull som jag brukar kalla det. Men eftersom jag är mer medveten nu vad som påverkar vikten kan jag ta tag i det direkt och se till att jag äter lite mindre och rätt mat några dagar för att komma tillbaka på banan.
Och om jag bara tillåter mig att "slarva" någon gång då och då så tror jag att det kommer att funka att vara viktstabil. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 22 apr 2018 08:25
  Arrietty

  Se det inte som "slarv" se det som att dina tarmbakterier behöver hållas i herrans tukt och förmaning och inte inbilla sig att det helt är slut på skräpmat...wink det är ju underbart att du känner av kolhydraterna i kroppen då har du ju hittat en motivation för att äta bra !

 • 22 apr 2018 09:05
  aregnisw

  Bra att du börar registrera igen det kan behövas yes

 • 22 apr 2018 15:46

  Intressant läsning! Jag vill börja plana ut nu, men tycker det är väldigt svårt att bestämma mig för hur jag ska spendera de där 500 minuskalorierna som jag snart inte behöver dra av längre. Ett jämnt fördelat ätande av mer frukt kanske? Eller enstaka festdagar med mat som jag aldrig äter annars? Eller kanske börja äta frukost igen? Jag kan ju inte göra allt, måste välja. Svårt!

 • 23 apr 2018 11:38

  Seglar67 Jag var rädd att inte sluta gå ner när jag närmade mig målvikten. Men det lugnade sig och jag äter lite mellanmål ibland, ostbricka någon kväll då och då osv. Under viktnedgången åt jag 16:8 och bara lunch och middag. Nu äter jag ett litet mellanmål för det mesta och jag håller mig inom mitt viktspann.

 • 23 apr 2018 11:50
  lenanel

  Har läst på i din blogg och inser att du är en förebild för mig!

Logga in för att skriva en kommentar.