icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 223806
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
14 augusti 2022 19:41
2

Underbara sommarväder

Jag ser ljuset i tunneln. Efter att ha träffat sjukgymnasten en gång och haft telefonmöte med henne en gång har jag fått en uppsättning övningar som både låter mig sova på nätterna och gör att jag kan jobba i stort sett som vanligt.

Jag gör övningarna varannan eller varje timme och det gör riktigt gott. 

Jag har börjat minska ner på tabletterna jag fick för en månad sedan men jag märker att jag behöver dem fortfarande. När jag minskat för mycket kommer ryggontet tillbaka. Inte lika illa som i början men ändå. 

Vikten började gå upp i början av veckan men med lite tankeverksamhet lyckades jag komma ner under mitt tak igen. Nu vill jag bara bli så bra i ryggen att jag kan börja med lite mer träning. Men det blir det bara i samråd med sjukgymnasten förstås. 

Vilket ljuvligt väder vi har haft nu några dagar. Det har nästan känts som "hemma" i Provence. 

Nästa helg ska jag jobba på Sy- och Hantverksfestivalen i Göteborg med min tygaffär Lindbo Textil. Denna gången har jag hjälp i montern och det känns bra så att jag kan gå ifrån och göra mina övningar då och då. 

Gillar

Kommentarer

  • 14 aug 2022 20:33
    Tita

    Grattis till målgången trots smärtor, det gäller att vara målmedveten👍👍

  • 15 aug 2022 10:06
    seglar67

    Så härligt att du blev hjälpt! Jag är otroligt imponerad av vad "min" fysioterapeut har åstadkommit efter min ryggoperation av tre ländkotor. (Fysioterapeuter hette förut sjukgymnaster, men deras examen är ändrad sedan flera år. Jämför dagis och förskola - inte poppis att slinta med tungan!😉). De är utbildade specialister på muskler och leder, om din läkare rekommenderade dig att söka en "sjukgymnast" så säger det en del om den läkarens kunskaper!

Logga in för att skriva en kommentar.