icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 324393
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
29 mars 2019 10:05
2

Två steg fram...

...ett steg bak. Ibland tror jag att jag kan planera mitt liv och vad jag vill/behöver göra. Men sedan visar det sig att så inte är fallet. Även om jag lärt mig att inte planera fullt i kalendern ställs allt på ända när det som i mitt fall handlar om att min åldrande mamma blir sjuk. Men det är som det är och nu är hon aningens piggare igen och jag har kunnat åka hem till Frankrike ett tag. 

Idag kom jag igång med yogan igen. Jag har tyvärr inte tagit mig tid till att yoga varje dag under tiden i Sverige. Delvis för att jag nog behöver mer lugn i vardagen om jag ska kunna få till det. MEN det får jag jobba med. Kanske ska jag se till att både kunna yoga på kvällen och på morgonen. Som det är nu vill jag helst yoga på morgonen. Men jag får kanske tänka om framöver. Men att jag behöver träningen är helt klart, behöver bara se till att få det gjort även under stressiga perioder. Och kanske är det då det behövs allra bäst, för att hålla lugnet i kroppen. 

Gillar

Kommentarer

 • 29 mars 2019 13:16
  gittan52

  Undrar om det inte fungerar så för de flesta av oss.

  Om alla dagar skulle se likadana ut så skulle det förmodligen vara lättare att planera. Samtidigt undrar jag om livet skulle vara lika roligt då.
  Nu menar jag så klart inte tråkiga händelser utan mer att det poppar upp en roligt aktivitet som kanske för med sig mat och dryck som vi inte hade planerat för.
  Det är väl då vi tar ett steg bakåt men kan vi bara ta två steg framåt efter det så kommer vi till slut fram till vårt mål

 • 29 mars 2019 18:41
  paloma

  Jag har ett stort kontrollbehov och behöver en del planering för att må bra, oväntade roliga saker går bra men inte för mycket negativt.

  Jag jobbar på det, och tycker jag kommit en bit på vägen...

  När någon närstående blir sjuk blir det så klart ännu jobbigare, men det är bra att du kommer hem igen och kan ägna dig lite mer åt dina egna behov.

Logga in för att skriva en kommentar.