icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 248911
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
25 juli 2021 17:29

Träningsmål

När jag befunnit mig nära min övre viktgräns ett tag insåg jag att nu är det dags att ta tag i det och inte låta ett hg läggas till ett annat. 

Vilken dag som helst är bra som första dag och idag är dagen. Jag har ätit en del kolhydrater = bröd idag men nu är det nog. Jag minskar mitt vindrickande, men tillåter mig ett glas om dagen. I alla fall idag. 

Jag utökade min träning med styrketräning för sex dagar sedan och den extra träningen markerar jag på en lapp som sitter på kylen. Anslöt idag även till Les Mills On Demand-träning som jag funderat på ett tag. Ena dottern tränar med det och visade mig lite idag.

När bodypumpen kom till Sverige i slutet av 90-talet var det min bästa träning men när jag flyttade och inte bodde i närheten av ett träningsställe som erbjöd bodypump, slutade jag med det. 

Nu har jag anslutit till ett program på sex veckor hos Les Mills, med ca 4 pass i veckan. Detta programmet innehåller inte bodypump men flera av deras andra pass, och jag börjar med de som är utan redskap. Tänker att jag kommer att köpa en skivstång framöver om jag känner att jag kommer in i träningen bra. Hantlar och vikter har jag och de vikterna går förstås även att använda på en skivstång. 

Jag vet att jag kommer att må bättre, orka mer och kanske gå ner i cm när jag kör på med lite mer träning och med ändring av maten, dvs minska på intaget av sötsaker, chips och annat som jag faktiskt inte vill äta, kommer jag att gå ner de kilo jag gått upp den senaste tiden. 

Att hålla vikten är ett livslångt projekt, inte bara för mig utan för de flesta. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.