icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 200565
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
12 juni 2019 14:41
6

Tankar kring att hålla vikten

Det är ingen dans på rosor att hålla vikten där en vill ha den. Min erfarenhet är att det inte går att släppa taget om att tänka på vad jag stoppar i mig eller att vara regelbunden med träningen. Fram till jag var 40-45 behövde jag sällan tänka på vad jag åt och om jag hade gått upp lite behövde jag bara tänka till några dagar till en vecka så var vikten där jag ville igen. 

Men numera, eller i alla fall just nu, går jag upp lätt. Några orsaker kan vara att jag lever under stress för att min mamma är väldigt dålig och en annan är att jag nog träffar vänner och äter ute lite för ofta. Men jag har samtidigt fått en hyfsat bra regelbundenhet i att träna både kondition och styrka. Det och att jag ser till att äta bättre mellan restaurangbesöken gör att jag iofs hoppar lite i vikten men att jag ändå håller mig hyfsat bra runt min målvikt. 

Mitt tips till dig som kommit ner till din målvikt är att inte släppa taget om att vara här på matdagboken. Det blir lätt att vikten vänder uppåt igen och det kan du mota genom att registrera vad du äter, även om du inte gör det varje dag. Och att fortsätta att ha kontakt med dina viktvänner här på matdagboken. Jag är med i gruppen Hålla vikten och där är du välkommen. Läs mer om vad som krävs och skicka en ansökan till Gittan52.

a5dd9892-3d3a-4564-8d4f-78402a11a5eb.jpg

Idag är det förresten min födelsedag som jag firar med att vara hemma i Provence tillsammans med mannen. 

Gillar

Kommentarer

 • 12 jun 2019 15:50
  paloma

  Grattis på födelsedagen🌹🌷🎂

 • 12 jun 2019 15:53

  Tack Palomaheart

 • 12 jun 2019 16:15

  Kloka ord! Grattis på högtidsdagen!

 • 12 jun 2019 17:07
  gittan52

  Grattis på födelsedagen yes

  Så olika bakgrund vi kan ha! Jag var pinnsmal till puberteten, sedan började kilona smyga sig på.

  Redan som 20-åring började jag "banta". Det var allt från att dricka glaubersalt till att gå med i Viktväktarna.

  Egentligen borde det inte nödvändigtvis innebära en viktökning att äta "ute", tänker jag. Men oftast blir det kanske så att vi då gör mindre bra val och kanske äter vid andra tidpunkter än vad vi är vana vid.

  De flesta av oss vet nog att vikten påverkas av hur vårt liv ter sig rent allmänt, vad vi har omkring oss etc. Och det gör det ju oavsett om vi är i början eller slutet av vår viktresa, eller om vi har kommit in i målområdet.

 • 13 jun 2019 08:00
  chicha

  Grattis på födelsedagen, Efwa!🎉🌹💕

  Kloka ord. Själv har jag inte släppt taget även fast jag slutat vara plusmedlem. Har en period av matregistrering 6/7 dagar nu hela juni. Hamnade precis under målviktstaket förra veckan 🤔. 

  Äta ute tycker jag också är svårt. Gör inte det så ofta, men nästa vecka kommer det att bli två dagar i rad och så midsommar på det. Då gäller det att inte släppa taget däremellan. 

  Är lite svårt att träna så mycket som jag vill nu också, då jag fått "ryggskott". 

  Lyckat till med dina förutsatser! 

 • 13 jun 2019 08:27
  Tita

  Stort Grattis på Födelsedagen!!🌹🌹

  Mitt minsta barnbarn fyller 11 år idag hon också❤️

Logga in för att skriva en kommentar.