icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 200567
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
9 augusti 2018 12:09
4

Svårigheter

Denna sommaren har jag verkligen haft svårt att motivera mig till att träna. Jag tänker att jag faktiskt vill träna men får ändå inte till det. Men likaväl som jag fått in vanan att meditera varje morgon och även vanan att läsa minst en kvart om dagen borde jag kunna få in vanan att träna lite varje dag. Men hettan som är i Provence just nu inbjuder inte till att röra på sig mer än nödvändigt så jag väntar tills nästa vecka då jag är tillbaka i Sverige och jag gissar att temperaturen är ungefär 20 grader lägre än där jag befinner mig just nu. 

Gillar

Kommentarer

 • 9 aug 2018 13:19

  Ingen idé att pressa sig i den typen av hetta, hörde att det är en bra bit över 40 grader i södra europa? Här, på småländska höglandet, är det 25°C just nu så det kan nog stämma som du skriver!

  Ta det piano, var rädd om dig i hettan!

 • 9 aug 2018 18:37
  klaraelv

  Vänta in en mer human temperatur innan du börjar med träningen. Har själv tränat några dagar när det var som varmast, men det är egentligen vansinnigt, men det är skönt att duscha efteråt. Vänta du med träningen tills du är tillbaka i Sverige.

 • 9 aug 2018 20:08
  chicha

  Kan du inte träna inomhus i AC? Eller finns inga sådana möjligheter? 

   

 • 10 aug 2018 09:14

  Vi har iofs AC på bottenvåningen i vårt hus Chicha, men när kroppen är överhettad och i stort sett aldrig kommer ner i normal temperatur är det dåligt med orken. 
  Men igår var det faktiskt lite svalare och det kom även lite regn vilket har sänkt temperaturen ganska rejält. Idag ska det "bara" bli 29 grader. Kanske får jag till lite lätt styrketräning för att komma igång igen. =D

Logga in för att skriva en kommentar.