icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 324390
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
6 oktober 2018 15:02
5

Stress och 16:8

Eftersom jag har ganska hög stressnivå i kroppen just nu och kämpar för att få ner den har jag observerat att stressen minskar om jag faktiskt äter frukost på morgonen. Det är kanske självklart för en del att kroppen utsätts för en slags stress när en befinner sig i "fasta" och när stressnivån är hög pga annat blir det ännu värre när en inte "får" mat. 

Nu äter jag ändå inte frukost varje morgon men jag är uppmärksam på hur det känns i kroppen och eftersom vikten känns stabil just nu tillåter jag mig att faktiskt äta frukost ibland för att må bra och för att få bort stresskänslan i kroppen. 

Gillar

Kommentarer

 • 6 oktober 2018 15:40

  Det primära stresshormonet kortisol påverkas inte av korttidsfasta. Men bra att du hittat något som fungerar för dig. yes

 • 6 oktober 2018 22:06
  seglar67

  Jag har observerat något liknande Efwa. Om det finns risk att det blåser upp och vi ska gå en längre sträcka med båten, äter jag frukost innan vi ger oss av, fast jag i normala fall inte gör det. Jag har märkt att jag lätt blir stressad, nervös och på dåligt humör annars. Det är förmodligen ” bara” psykiskt, men det är illa nog. Kanske är det ett sätt att tröstäta bort ängslan och oro, men då får det vara så. smiley En portion gröt ibland när det är kris gör ingen skada.

  Senast uppdaterad 6 oktober 2018 22:09

 • 7 oktober 2018 11:38
  chicha

  Man rekommenderar ju inte korttidsfasta för stressjuka, så det är säkert en god tanke du har. 

 • 9 oktober 2018 13:23
  gittan52

  Jag tror att våra kroppar, rent fysiskt, kan vänja sig vid t.ex. 16:8 eller 5:2. Men syftet med att äta enligt ett visst mönster borde ju vara för att vi mår bra av det. Och om vi känner att vi inte gör det så bör vi nog göra som du gör; känna efter och lita på känslan.

 • 9 oktober 2018 13:58

  Jo det är väl som ni säger bäst att göra det som känns rätt. De senaste dagarna har jag känt mindre stress i kroppen och det känns väldigt skönt. 

Logga in för att skriva en kommentar.