icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 164971
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
16 juli 2021 17:31
3

Sommarvanor

Urspårat kan vi kanske kalla det. Men att klanka ner på sig själv för att det inte går precis som en tänkt sig är ingen bra idé. 

Jag har släppt taget lite för mycket när det gäller vad jag stoppar i mig. Jag brukar ha otrolig karaktär och kan stå emot det mesta. Men sedan några månader tillbaka "unnar jag mig" lite mer än vad jag borde. Men jag har ändå en övre gräns som jag inte kommer att gå över. 

Mitt viktspann på fyra kilo gör att jag kan pendla lite upp och ner vilket är bra. Det är nog i stort sett helt omöjligt att ligga på en exakt vikt med 1 hg upp eller ner. Att ha 2 kg upp eller ner från målvikten är nog ganska lagom om vikten ska vara hållbar över tid. 

I vintras när mannen skulle minska lite i vikt gick jag ner av bara farten. Var ett kort tag orolig över att jag skulle gå ner under min nedre gräns. MEN så blev det inte. Jag låg istället ganska stabilt några månader, tills vi bodde på hotell i Sthlm i april och tillät oss att köpa en påse godis. Det triggade mig att fortsätta att äta godis då och då och när vi för några veckor sedan var på bilresa och åt på hotell både lunch och middag gick jag upp lite till. 

Nu ligger jag precis under min övre gräns och så lär det vara resten av sommaren. Senast i slutet av augusti, början av september ska jag se till att avgifta mig igen och gå ner några kilo. Men nu skyller jag på att det är semester och att jag faktiskt kan tillåta mig att äta lite vad som helst. Men bara ett kort tag till.

Tillåter du, som nått din målvikt eller är nära målvikten, dig att äta lite mer fritt under sommaren eller håller du samma koll på allt även när det är sommar??

 

Gillar

Kommentarer

 • 17 jul 2021 07:58
  lflickan

  Min vanor nu under semestern har också blivit lite annorlunda. Jag tror mest det beror på värmen (orkar inte laga nåt och blir inte sugen på nån mat även om jag blir hungrig) och att rutinerna blir annorlunda (har inga tider att passa, sover lite lite längre, sitter uppe längre och har möjlighet att äta när jag vill). Så en del av mig vill börja jobba för att komma in i vardagsrutinerna igen.

  Men jag kan inte säga att jag spårat ur, har väl mest bara tillåtit mig annat och inte orkat försöka ha samma rutiner som annars.

 • 17 jul 2021 08:06
  Bella50

  Så blir det alltid här med...även om jag numera är " lös & ledig" för det mesta så blir det annat under sommaren.

  Oroar mig inte nämnvärt över nåt kilo eller två upp...blir svullen i kroppen av denna värme dessutom.

  Så snart det blir svalare brukar det rätta till sig på den punkten.

 • 12 aug 2021 08:43
  aregnisw

  Samma för mig jag slarvar på sommaren, tyvärr men det blir bara så 

Logga in för att skriva en kommentar.