icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 235696
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
1 juni 2018 09:08
8

Sommarutmaning

Jag jobbar ganska hårt med att få in nya vanor i mitt liv. När något blivit en vana behöver jag inte tänka så mycket utan bara gör det. Som tex. att meditera varje morgon. Nu har jag mediterat 64 dagar i rad och det går helt naturligt direkt när jag vaknat, varit på toa och vägt mig. Då sätter jag mig och mediterar 15-20 minuter. Jag kan inte säga att det förändrat mig så otroligt mycket men jag tror att det skulle hjälpa mig att behålla lugnet om jag hamnar i en stressig situation. Kanske hjälper det mig redan nu i tankarna runt min mamma som är väldigt dålig sedan en lång tid. 

En annan vana som jag försöker få in är att styrketräna 5 dagar i veckan. Det har gått bra de två veckor jag har hållt på, men jag tror inte att det är en inarbetad vana ännu som går av sig själv, men snart hoppas jag att det går "automatiskt". 

Jag är med i en grupp på FB för stickare som tränar, knit-and-run heter den och nu har vi fått en sommarutmaning som pågår juni-augusti och jag har anmält att jag ska vara med. 

Utmaningen handlar om att vi ska samla ihop 1000 armhävningar, 1000 benböj och 1000 benlyft på de här tre månaderna. Det betyder 11-12 av varje om dagen. Så det är ju egentligen inte såå mycket utan att det går att genomföra. Benböj gör jag redan minst 30 om dagen så det blir inget problem. Magövningar gör jag också men benlyft är lite hårdare så där kommer jag att få kämpa lite. Risken med benlyft är ju att ryggen får ta över så jag är väldigt noga med att bara lyfta några få så här i början. Jag drar inte heller upp benen rakt upp i luften ännu utan drar upp knäna mot magen och sedan rakt ut. Jag la en hantel på magen idag så att jag skulle få lättare att hålla ner svanken och resultatet blev att jag klarade 4 stycken innan jag kände för mycket i ryggen. Det ska verkligen bli spännande att känna hur styrkan byggs upp. 
Min allra största utmaning kommer definitivt att bli armhävningarna. För 15 år sedan var jag bra på det men nu är jag svag upptill. Jag har genom styrketräningen börjat träna mina muskler i övre delen av kroppen men armhävningar är något extra. Men nu har jag tre månader på mig att bli bra på att göra armhävningar och att verkligen bygga upp min styrka. Jag sökte på youtube för att hitta info om hur en på bästa sätt bygger upp sin styrka för att klara att göra armhävningar och jag hittade en kvinna som visar hur en verklig nybörjare gör för att bygga upp sin styrka och jag har börjat. Gjorde några "vanliga" armhävningar på knä i morse och kunde lägga till 2 stycken i min räknare som jag ska använda upp till 1000. 

7b89a35c-dbce-4144-956a-bbe93f3134f7.jpg

Hittade några widgets som jag ska använda på min telefon för att lätt kunna lägga till enstaka övningar om jag gör dem utanför min träningstid. Riktigt peppande och kul att se sina framsteg på ett lätt sätt. 

Gillar

Kommentarer

 • 1 jun 2018 09:39

  Vad duktig du är - kul med en utmaning som involvera flera stycken också !

 • 1 jun 2018 10:45
  Jessand

  Duktig du är som lyckas arbeta in vanor...säkert en väldigt bra väg att gå smiley

  Önskar jag kunde få till mindfulness till en daglig vana men vet inte var jag ska hitta de 15-20 min på morgonen utan att gå upp mitt i natten..smiley

 • 1 jun 2018 10:56

  jessand

  behöver inte vara på morgonen , precis innan man går och lägger sig brukar ge bättre sömn och skönare drömmar wink

 • 1 jun 2018 18:04
  paloma

  Vilka bra vanor du har lagt till, det är lättare att göra om man är flera👍

 • 2 jun 2018 12:50
  chicha

  Inspirerande. Ska försöka få till några sådana vanor på sommarlovet. Så här i slutstressen på jobbet orkar jag inte mer än att försöka cykla till jobbet så ofta jag kan. 

  Gick med i något som kallas Rutmaningen av MåBra, som handlar om tre olika magövningar. De ska jag börja med så fort jag blir ledig! 

 • 3 jun 2018 14:40

  Rutmaningen låter spännande Chicha. Den ska jag kolla upp men den är kanske bara för prenumeranter?

 • 3 jun 2018 20:06
  chicha

  Nej det tror jag inte, sök efter Rutmaningen på Facebook och begär medlemskap. Är tre olika magövningar. 

 • 4 jun 2018 11:01

  Jag gick med i utmaningen, men det är ju sex olika magövningar Chichawink

Logga in för att skriva en kommentar.