icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 146759
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
17 augusti 2019 08:20
3

Sommartider

Jag märker att jag slappnat av en del när det gäller maten. Troligtvis för att jag legat så stabilt runt min målvikt en längre tid. Att vi dessutom har haft det väldigt varmt de senaste veckorna (augusti är normalt varmaste månaden här i södra Frankrike) gör att jag samlar på mig vätska och att jag äter onyttigare än annars. Vi har både ätit croissants, chips och ätit på restaurang flera gånger. Allt detta ihop med att jag även druckit vin mer än vanligt gör nog att jag lagt på mig lite extra. Inte mycket alls, men jag märker ändå att det rört sig lite uppåt. Men som väl är har jag trots allt fortsatt med träningen något så när. 

7d4ccde7-b37e-48b1-919b-cf9984001e3b.jpg
   I nästa vecka åker jag till Sverige och då ska jag äta nyttigare och kommer att röra på mig mer i vardagen. Jag både tömmer mammas lägenhet och ska förbereda det sista inför att flyttlasset kommer från Frankrike i slutet av september. Att få ihop tre hem till ett kräver både mental styrka och muskelstyrka. Det är ju omöjligt att få plats med allt från tre hem i ett, ganska litet hus, så den mentala styrkan behövs för att kunna avgöra vad vi verkligen vill ha kvar.

Gillar

Kommentarer

 • 17 aug 2019 19:54
  paloma

  Det är alltid lättare att det slinker ner onyttigheter på sommaren tycker jag, och svullen blir man nog av värmen också.

  Jobbigt att få ihop tre hem till ett, och speciellt när man måste välja bort saker. Jag har väldigt svårt för sådant och är nog en samlare.

  Lycka till med både vikt och rensning🙂

 • 19 aug 2019 21:42
  gittan52

  Du har förmodligen en riktigt mental utmaning framför dig nu, samt sorgen efter din mamma förstås.

  Oftast klarar vi mer än vi tror när det gäller, det svåra börjar ofta när vi sedan slappnar av. Men jag tror ändå att du kommer att ligga på ungefär samma vikt som nu eftersom du legat stabilt rätt länge nu.

 • 24 aug 2019 08:59

  Jag har också varit samlare Paloma. Jag säger varit för det känns som att jag är på väg att bättra mig. Men jag märker nu när jag är tillbaka i Sverige och ska packa ner de sista hos mamma att det är mer utmattande. Kanske för att jag börjat slappna av lite, som Gittan säger. Första tiden efter hon dött var jag nog mer som en "robot". Stängde av lite men nu kommer det nog ifatt. Jag märker att mer saker packas ner för att gås igenom senare. Den sentimentala delen av mig finns med mycket mer nu. 
  Att jag dessutom behöver göra mig av med saker både i vårt svenska hem och i vårt franska för att få plats med allt är en utmaning. Men vi kan inte ha kvar allt och jag har ingen lust att förvara saker för framtida bruk, det funkar ju när en är 20 år. Men nu ska vi ju ha de saker vi vill ha i vårt liv nu. 

Logga in för att skriva en kommentar.