icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 214713
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
30 december 2017 18:18
1

Snart ett nytt år

Jag älskar när ett nytt år startar. Ett nytt blankt blad i min bullet journal. Den är veckan har jag varit med i ett planeringsmaraton där vi sett tillbaka på 2017, drömt om vad vi vill göra 2018 och sedan startat vår planering. Jag kunde inte somna i natt för att jag tänkte för mycket på hur jag ska planera de första tre månaderna. Men till slut så... 

Jag har insett att jag brukar planera in alldeles för mycket i min kalender. Vill för mycket, är tidsoptimist och har alldeles för mycket som "borde göras". Men i och med planeringsveckan kom jag på att ett problem är att jag planerar in lika mycket jobb när jag är i Sverige som när jag är hemma i Arles. Men nu ska jag pröva att minska på kraven på vad jag ska hinna med när jag är i Sverige. Jobba lite mindre och hinna umgås med mamma, barn, barnbarn och kompisar, och sedan jobba lite mer när jag är hemma i Frankrike. Även om jag hurtigt brukar säga att eftersom jag jobbar digitalt kan jag jobba var jag än är så stämmer det inte riktigt. När jag är i Sverige har jag helt enkelt mindre tid. 

Men nu ser jag fram mot att fira nyårsafton med goda vänner. Vi har planerat mat som passar oss alla och eftersom julhelgen inte gjort någon negativ påverkan på min vikt känner jag att jag kan äta och dricka som "vanligt". Jag registrerar min vikt i stort sett varje dag för att upptäcka om jag börjar gå upp. Om/när det händer kommer jag att dra ner på "godsaker" som nötter, vin och annat tills jag gått ner igen. Men där är jag som sagt inte nu. Snarare så att jag fortfarande kryper neråt. Men det kanske snart stabiliserar sig.

 

Gillar

Kommentarer

  • 30 dec 2017 18:27
    gittan52

    Det är nog bra att planera lite andningshål emellanåt wink

Logga in för att skriva en kommentar.