icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 256944
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
28 juni 2018 13:04
1

Semesterläge

Det har inte blivit så mycket tid att blogga under de senaste veckorna med barn, barnbarn, vänner, syskon m.fl. på besök. Jag har inte haft ro eller ork att sätta mig vid datorn när jag väl fått en stund över. De flesta dagarna har jag gått och lagt mig när allt lugnat ner sig. 

Men från idag anser jag att "semestern" är över för den här gången. Som egenföretagare jobbar jag i stort sett varje dag så egentligen vet jag inte förrän efteråt om jag haft semester eller inte. När vi dessutom bor som vi gör i ett somrigt Provence hela året väljer jag att ha "semester" de dagar det är extra fint väder och jobbar kanske tidigt på morgonen eller på kvällen istället. Nu försöker jag i alla fall att få struktur på de kommande månaderna och komma in att göra klart det som jag kanske borde gjort klart redan innan juni tog slut. Men nu är jag där jag är och får se till att göra klart nu istället. 

663e9b12-1854-411b-a2f7-3a1ee08d820a.jpg

Bild från middagen häromkvällen med tre av mina fem barn, respektive o barn. heart

Jag oroade mig lite för att det skulle bli svårt att hålla vikten under många många dagar med middagar med vänner, barn osv. Men det har gått förvånansvärt bra. En del i det hela är väl att jag rört mig mycket mer än jag brukar. Jag har gått mellan 12000 och 18000 steg om dagen vilket aldrig händer annars och det har nog gjort att jag förbränt maten bättre även att jag ätit färskpotatis, lite efterrätter och druckit lite öl. Jag har gått upp något kilo då och då men på några dagar med eftertanke har jag gått ner det igen. Det känns såå bra att det fungerar att hålla vikten. 

En stor del i att jag lyckas hålla vikten är att jag är kvar på matdagboken även efter att jag nått målvikten. Det rekommenderas verkligen att inte lämna gemenskapen och tro att det fungerar att gå tillbaka till gamla vanor. Det fungerar tyvärr inte. Om du känner att du behöver hjälp och peppning efter att du gått "i mål" finns det grupper här på matdagboken där du kan få pepp även när du väger runt din målvikt. T.ex. Hålla Vikten 2018 där jag är med och där jag får det stöd och den pepp jag behöver för att inte låta vikten skena iväg igen. 

Lycka till alla sommarfirare!

Gillar

Kommentarer

  • 28 jun 2018 18:07
    gittan52

    Vilken skön plats ni har där i skuggan!

    Toppen att du klarat vikten så bra även nu under din Sverigesemester! Själv är jag lite orolig för nästa vecka, då jag är på hundläger onsdag-söndag. Tur att det är första veckan i ny månad och att jag sedan kan ta mig i kragen lite extra resten av juli.

     

Logga in för att skriva en kommentar.