icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 74882
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.
Jag bor med min man i södra Frankrike men befinner mig ganska ofta i Sverige för att besöka barn, barnbarn (7 st) och min mamma.
15 januari 2018 14:44
8

Sånt en får ta

Märkte i helgen att mina överarmar har "mycket" lös hud. Visst har jag gått ner ganska mycket (10 kg) men även om jag gått ner det på mindre än tre månader borde ju huden hänga med. Tycker jag. Men när en är 50+ är ju inte huden så elastisk längre. Dessutom har jag inte tränat så intensivt sista veckorna så musklerna minskar nog lite också. Så nu blir det till att komma igång med styrketräningen igen så att armarna blir lite fylligare. Ska vara noga med att smörja in mig också eftersom jag blir ganska torr i huden på vintern och det gör ju inte precis att rynkorna syns mindre. Nåja, jag är så nöjd med att ha gått ner i vikt att jag inte bryr mig jättemycket om att jag blir lite rynkigare. 

Jag har också ändrat lite på färgerna i min matris. Nu när jag kommit ner en bit under min första målvikt, som var 64 kg, inser jag att jag inte vill ha grönt på mer än 64.5 kg. Just idag låg jag på 62.8 som var några hekto upp sen före helgen. Men det har blivit lite extra kolisar i helgen som förstås visar sig. Färgerna för min matris ser ut så här: 

13ee0adb-22a8-4b11-a6b6-41ff98fddbd5.jpg

I veckan som gick började jag med kokosolja i morgonkaffet och jag har ätit en naturell yoghurt eller en babybel-ost på förmiddagen och det har gjort att viktminskningen stannat av. Det känns skönt för jag vill inte gå ner mer just nu. Det är runt 61.5 som jag legat hela veckan. Jag har registrerat maten under veckan men jag har lite svårt att komma upp i 1900 kcal/dag. Men jag kanske kan ha lite lägre och dessutom räknar jag ju egentligen inte kcal utan äter mig mätt på LCHF. 

Jag tror att det kommer att bli så att jag bloggar på måndagar om inget speciellt händer. Jag är förstås inne och läser här då och då men bloggar antagligen bara när det är vägdag. 

Ha det bra! På lördag åker jag till Sverige igen och får träffa det senaste tillskottet till barnbarns-skaran. Lilla L som föddes den 4 januari. Nu har jag sju barnbarn, varav fem är under ett år. =D

Gillar

Kommentarer

 • 15 jan 2018 15:15
  klaraelv

  Styrketräning kommer att fylla ut skinnet laugh, blir fina armar då.

  Kan nog vara skönt att bo utomlands om man har så många små barnbarn wink Eftersom nu tycker jag att många mor och farmödrar sköter sina barnbarn mer än deras föräldrar gör. Har haft kollegor som hade barnbarnen  boende hos sig i veckor, inte bara en helg här och där. Då funderade man på varför föräldrarna öh skaffat barn.

  Om/när man närmar sig målvikten så får man ändra sin färgskala och intervaller på matrisen, men man har en bit kvar ännu.

 • 15 jan 2018 15:51
  Bella50

  Grattis 👏här används inga linnen eller ärmlösa kläder längre. Jag accepterar det...

  Senast uppdaterad 15 jan 2018 15:52

 • 15 jan 2018 15:56

  Klaraelv: Så kan det ju vara förstås. Men det är väldigt kul att träffa dem när jag är i Sverige. 

  Bella50: Det är förstås ett alternativ. Men jag gillar att ha kortärmat o ärmlöst. Eller har gillat det fram till nu. Men allt löser sig. Antingen har jag ärmlöst ändå eller så blir det kläder med ärmar om jag inte orkat ta tag i styrketräningen. wink

 • 15 jan 2018 15:58
  Bella50

  Vem vill inte ha snygga överarmar...men jag tränar inte speciellt mycket, tyvärr 😲

 • 15 jan 2018 17:15
  Vegotina

  Bra inställning att använda de kläder du vill ha även om armarna blir som de är. Mina har också en hel del löst skinn och jag har bara gått ner ett par kg än så länge. Kan vara ålder också, eller så är det rätt mycket fett som dallar fortfarande.

  Det där med hur man ska äta när man nått sitt mål känns fortfarande lite som ett mysterium för mig. Man vill ju hitta en balans där man inte går ner mer men inte heller upp, kan unna sig lite mer men ändå inte brakar iväg och äter för mycket onyttigt.

  Lycka till!

 • 15 jan 2018 18:28

  Vegotina: Det är verkligen inte lätt att veta hur en ska få balans på vikten. När jag väl kommit in i att äta på ett visst sätt och förstås fortsätter att gå ner. Men vill inte gå upp.Hittade lite info hos dietdoctor.com/se/lchf/upp-i-vikt med mat att äta lite av för att i alla fall stoppa viktnedgången. Jag vill ju inte gå upp och inte heller äta en massa kolhydrater. Men som sagt, här fick jag lite tips om vad jag kan öka på mitt ätande med och det fungerar än så länge. 

 • 15 jan 2018 19:05
  gittan52

  Oj, vilken skara barnbarn!

  Vad härligt att du har möjlighet att komma ”hem” emellanåt och hälsa på dem.

  Jag har nog inte samma bild av mor- och farföräldrars engagemang i sina barnbarn. Nu är ju vi rätt nya i denna period i livet, men att den äldre generationen kan ställa upp så att föräldrarna t.ex. kan få egen tid emellanåt tycker jag är toppen, något som jag aldrig har haft möjlighet som småbarnsförälder.
  Men det finns säker stora variationer i olika familjer.

  Jag använder gärna ärmlöst och linnen under sommaren och gäddhänget får hänga fritt.

  Härligt med alla färgmatriser  smiley

 • 15 jan 2018 20:16
  paloma

  Vad roligt med så många barnbarn, jag har två som jag är väldigt engagerad i. Mina föräldrar har aldrig brytt sig, och sådan vill jag inte bli.

  Jag har också glädje av att vara med dom, så det blir en win-win situation.

  De rynkor och gäddhäng jag har döljer jag inte, det är så många år kvar som jag ska leva med denna kroppen så det är lika bra att acceptera det😉

Logga in för att skriva en kommentar.