icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 214705
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
24 april 2018 10:17
6

Så mycket bättre (bild)

Nu när sommarvärmen (med svenska mått mätt) kommit till Provence går vi i en slags "semesterkänsla" och med den kommer att vi går ut på något café, tittar på folk, tar ett glas vin och pratar.

405287da-bd92-4b91-acdc-ee6cfd466bf0.jpg

På vår innergård har nu aklejan slagit ut sina ljuvliga blommor. Jasminen blommar och jag har planterat lite petunior och köpt en fuchia (bloddroppe) att ha på terrassen. 

Tillbaka till ämnet. Jag har märkt, som jag också skrivit om tidigare, att vinet inte alls är bra för vikten. Jag blir mer fluffig på magen även om vikten inte går upp så mycket. Fast lite går den upp och det vill jag inte. Så nu får jag låta bli att dricka vin till maten och ev. bara ta ett glas till apéron.

Förra sommaren, innan jag började min viktresa fick jag för mig att jag inte skulle dricka vin och istället drack jag alkoholfritt öl och lite annat med mindre alkohol. Men det är nog inte bara alkoholen som är boven i dramat. När jag äter LCHF är ju inte varken öl eller bubbelvatten med sirop (en slags saft) bra alls. Men då trodde jag att det alkoholfria skulle hjälpa mig att gå ner i vikt. Vilket inte var fallet. Det var inte förrän jag verkligen slutade slarva med lchf-maten och dessutom gick över till 16:8 som det vände. 

Om en stund ska vi åka till stranden. Idag säger prognosen att vi ska få 27 grader i skuggan och häromdagen tog jag mitt första dopp i Medelhavet, säkert en månad tidigare än jag brukar. Just den dagen var det 20 grader i vattnet och det är nog min lägsta temperatur att bada i. Men när det är hett i luften är det skönt att svalka sig lite. 

Gillar

Kommentarer

 • 24 apr 2018 12:24
  gittan52

  Vilken härlig tid!

  Ja vinet kan nog ställa till det...

 • 24 apr 2018 19:31

  Tack snälla för att du delar med dig av Provence. Jag längtar så tillbaka till Sydfrankrike. Jag har haft tidigare kontakter i Saint Laurent du Var och Biot och har så fina ( och motsägelsefulla) minnen därifrån. Jag kan riktigt förnimma smakerna av det franska köket ( inte 100% LCHF alltid...), blomlukter och då ffa lavendeln uppe i bergen, värmen och vattnet hade också sin egenlukt.

  Att återvända och njuta på ett avslappnat sätt står helt klart på min ”bucketlist”.

  Är vin så stor bov i vettig mängd? Är vin enbart njutning och inte hjälp mot tungsinne så hitta en lagom bakans njutning- nagfluff! Drinkar är väl oftare mer kaloristinna? 

  Önskar er allt gott- ser fram emot nästa bilder i bloggen.

  ( Åh, de inlagda syltade clementinerna och gnoccin- hur gott var inte det...)

 • 24 apr 2018 21:36

  Jag precis så tänker jag Ackhs, att jag ska ta lite vin för njutning och se till att hålla magfluffet borta på annat sätt. laugh Drinkar är helt uteslutna för min del. De är ju både sockerbomber och mycket mer alkohol än i vin.

 • 24 apr 2018 22:30
  seglar67

  Jag märker hur lätt det är att dricka för mycket vin, när alla andra gör det. Dessutom tappar jag matomdömet redan efter två glas, och äter då för mycket och fel saker. Därför är jag stenhård så länge jag inte nått min målvikt, vin och alkohol är undantag någon gång i veckan, och aldrig mer än ett glas till maten. Jag tror att forna tiders vinpimplande för min del är ett avslutat kapitel, liksom bröd, godis och bakverk. Det triggar ett sötsug, startar en demoralisering och är inte värt det.

 • 25 apr 2018 15:46

  Visst är det lätt att det blir mer än man har tänkt sig seglar67. Bröd, godis och bakverk hör definitivt till ett avslutat kapitel för mig även om jag någon gång kan tänka mig att smaka. Men vinet vill jag gärna ha kvar om än i mindre mängd och kanske inte så ofta.

 • 26 apr 2018 20:11
  lenanel

  Vilken härlig tillvaro du målar upp, Efwa! Vi kurar i blåsten, hoppas på solen som ändå finns där emellanåt men får litet regn i håret mest varje dag. Inte mycket men i alla fall så att man får beväpna sig med paraply.

  Alkohol eller inte alkohol är en kvistig fråga. Åtminstone när man äter enligt lchf måste man ju se upp med sockerarterna så det finns egentligen inget att be för. Medan man går ner gäller "NO"! Sedan får man väl välja sina exklusiva tillfällen gissar jag, livet ska ju levas också!

Logga in för att skriva en kommentar.