icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 164526
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
6 december 2019 10:14
2

Reset

Jag har sakta gått lite uppåt i vikt sedan i somras. Efter att vi flyttade tillbaka till Sverige har jag inte kommit igång med träningen på det vis som jag vill och det påverkar förstås. 

Men den här veckan bestämde jag att jag skulle äta efter kickstartsrecept och registrera maten för att få ner vikten dit där jag vill att den ska vara. En slags reset eller återgång till nyttigare och mindre mängd mat. Och det går riktigt bra faktiskt. Jag inser att jag nog ofta går och tar lite ost eller något annat när jag blir sugen i vanliga fall. Nu när jag bestämt att jag inte ska äta mellan målen blir det väldigt tydligt. 

Jag har inte heller druckit vin till maten och det gör självklart nytta. Det har jag däremot tänkt göra nu i helgen. Jag tycker att det är gott med ett glas vin till maten och då tillåter jag mig det, åtminstone till helgen. 

Jag hade storslagna planer på att träna lite varje dag också, men så har det inte blivit. Jag har gjort det några av dagarna men sen har jag inte hunnit. Eller inte tagit mig tid, ska jag väl säga. Jag har jobbat intensivt och glömmer bort att faktiskt planera in träningen då. 

Men snart får jag in det också och till våren har jag tänkt att börja cykla till jobbet eftersom att jag ska öppna en tygaffär och den kommer att ligga ca 5 km hemifrån och det blir en alldeles lagom cykeltur.

Mer info om tygaffären kommer in på det nya året. Jag väntar lite till eftersom hon som har affären nu ska ha en chans att avsluta på det sätt hon tänkt sig innan vi går ut med att jag tar över. 

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Gillar

Kommentarer

 • 6 dec 2019 11:36
  paloma

  Jag tycker det är svårare att hinna med motionen nu när det blir mörk så tidigt, men jag borde hinna på dagarna eftersom jag är hemma.

  Nu blir det några lugnare dagar när jag börjat på min nya medicin, men hoppas komma igång igen till nästa vecka🙂

  Vad kul med tygaffär, jag har jobbat i en presentaffär och älskade att prata med kunderna.

  Lycka till med både vikten och affären👍

 • 6 dec 2019 22:23
  Tita

  Roligt med tygaffären, lycka till!!

Logga in för att skriva en kommentar.