icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 324380
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
16 februari 2019 08:11
2

Pratar med mig själv

Jag kämpar på med att stoppa en tänkbar viktuppgång. Även om jag håller mig inom mitt viktspann har jag märkt att jag är mer sugen på att småäta och dessutom har det känts som att jag inte går ner igen även om jag "slutar slarva". Men eftersom jag verkligen inte vill börja gå upp igen bestämde jag mig för att äta enligt en kickstartmatlista under min nuvarande vistelse i Sverige. Jag vet att det är lättare att inte falla för frestelser när jag bestämt mig men jag får kämpa med det varje dag. 

Men i morse visade vågen att det faktiskt fungerar den här gången också och min matris visar på grönt. Jag gjorde om viktspannen inom varje färg vid nyår och de senaste veckorna har det både varit gult och några röda rutor. Men nu ska jag banne mig se till att det blir grönt framöver. 

3eeea13a-560a-461c-ba4d-1fc88c9dd209.jpg

Jag har också insett att 63 är maxvikten som känns okej men det är ändå skönt att ha ytterligare ett kilo att spela med, mitt viktspann är på fyra kilo och just nu ligger jag precis mitt i. All viktuppgång beror ju faktiskt inte bara på att jag äter onyttigheter eller för mycket. Och dessutom vill jag inte ha en lägre lägstavikt. Det är verkligen okej vikt för min längd och ålder och ett bmi under 21 har jag inget behov av. 

Gillar

Kommentarer

 • 16 februari 2019 08:37
  gittan52

  Så nyttigt och informativt det är med en översikt! En och annan gul, eller röd, rutan är ju inte hela världen på dagnivå, men när fler börjar smyga sig på är det dags att dra i handbromsen. Och det gör du ju!  yes

 • 16 februari 2019 11:14
  paloma

  Jag tycker att det här med hur sugen man är på mat går i perioder, oftast om jag har det stressigt runt mig slarvar jag mer.

  Färmatrisen tycker jag är ett bra sätt att ha koll, men inte för mycket...

  Du har fortfarande god marginal till taket, och lite förändringar kan räcka för att komma på rätt köl🙂

Logga in för att skriva en kommentar.