icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 215641
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
20 augusti 2018 09:51
3

Planer

Jag skriver ofta listor med mina planer för åtminstone kommande vecka. Ibland längre men jag har märkt att det är bättre att jag planerar för en vecka i taget för att faktiskt göra det jag planerat. 

Men vissa planer eller försök till att få in rutiner är nästintill omöjlliga att följa. Jag har lyckats med min viktnedgång och att hålla vikten, jag mediterar regelbundet sen i våras och jag läser minst en kvart om dagen i någon bok. Men sen tar det stopp. Jag försöker få in en rutin på att träna lite varje dag, men ofta glömmer jag helt enkelt bort det eller så händer det något med min sjuka mamma eller, som i förra veckan, blir jag sjuk själv. 

Men jag tänker inte ge upp. Jag vill ha en vana att träna åtminstone lite varje dag och snart kommer jag att få in även den vanan.

Gillar

Kommentarer

 • 20 aug 2018 11:09

  Ett steg i taget kommer man långt med, glöm inte att vara stolt och nöjd med allt du åstadkommit ibland också laugh

 • 20 aug 2018 12:06
  paloma

  Jag har varit dålig på att planera länge nu, men idag har jag dragit igång veckomatsedelplaneringen.

  Motionen går på rutin, det är bara hur långt jag promenerar som skiljer sig från dag till dag🙂

  Du får börja med en liten stund varje dag, och öka på efter hand.

 • 20 aug 2018 14:26

  Visst är det så att en del nya vanor lättare blir rutiner och passar in i ens liv än andra som man får jobba för att få plats och tid med !

  Just motion verkar de flesta ha svårt att hitta tid /lust/ork till - jag håller själv just nu på att se över höstens träningsmöjligheter och ska faktiskt lägga in dem i min kalender och avsätta tid redan innan - inte träna OM jag hinner.....

  Senast uppdaterad 20 aug 2018 14:26

Logga in för att skriva en kommentar.