icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 153301
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
7 januari 2018 14:28
3

Piggare igen

Jag är lite nyfiken på hur mitt vikt-år kommer att bli. Det känns helt perfekt just nu och jag äter vad jag vill. Och jag vill inte äta bröd, ris, pasta, potatis, sötsaker osv... Och det känns inte som en uppoffring. Jag mår så mycket bättre när jag låter bli. 

Men jag är lite förvånad över hur lätt det är. Vad är haken? Men det är kanske helt enkelt så att jag hittat min grej med 16:8 och att det förändrat allt. Men lite nyfiken är jag trots allt på hur 2018 kommer att bli. 

Just nu har det inte blivit mycket träning alls faktiskt men snart kommer jag igång med det hoppas jag. Det vet jag. Men jag har ingen plan för när... Kanske är det för att jag fortfarande går lite neråt och då känns det överkurs att träna även om jag vet att träningen gör mig starkare och det behöver jag förstås bli. Jag blir ju också mjukare i kroppen vilket är väldigt bra och att hålla stelheten borta borde vara ett mål i sig. 

Men idag sitter jag vid symaskinen och syr kläder i några storlekar mindre än de jag haft tidigare. Nu har jag fått nog av att gå i kläder som är för stora och kjolar som glider ner över höfterna. 

I morgon får vi (jag) se hur vikt och mått ändrat sig sedan förra veckan. Ha en fortsatt skön söndag. 

Gillar

Kommentarer

 • 7 jan 2018 15:08

  Den upplevelsen har jag också haft, ska det vara så här trevligt och gott att banta! wink

  Men det är nog som du säger, det är rätt metod för oss smiley

  Ha en skön fotsättning på söndagen 

 • 7 jan 2018 15:44
  ulla165

  Jag har också kört 16:8, som emellanåt blivit 14:10, med inriktning på LCHF. Jag hinner inte stoppa i mig så många kcal då, vilket har varit bra. Nu förstörde flytten allt för mig och efter alla flyttpizzor är jag nästan i ruta ett igen. Däremot säger jag inte, att jag bantar. Nej, 16:8 &LCHF är min nya livsstil - jag råkade bara ta ett snedsteg i snåret bredvid stigen men nu är jag på rätt spår igen. Hoppas jag - peppar, peppar, ta i trä....

 • 7 jan 2018 20:21
  Vegotina

  Skönt att komma dit att man inte känner att man vill äta de där tråkiga kolhydraterna längre. Sen jag började med min GI-kost för en vecka sedn har min mage varit så lugn och behaglig och inte alls så uppblåst som den brukar. Lycka till med sömnaden. Fick till lite sån själv idag :).

Logga in för att skriva en kommentar.