icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 152903
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
3 maj 2018 12:59
2

På väg

I morgon åker jag till Sverige för att vara med på ena barnbarnets dop på lördag. Den här gången flyger jag till Arlanda och tyvärr får jag vänta mer än fyra timmar i München. Men jag har som väl en stickning och en bok med mig så att jag kan fördriva tiden. 

I höstas när jag började min viktnedgång oroade jag mig inför resan för att jag inte visste vad jag skulle äta. Allt som erbjuds är ju för det mesta mackor m.m. Men nu när jag kör 16:8 är det inget problem. Vi åker hemifrån vid 04 på morgonen, utan att jag ätit frukost som jag gjorde förr. Sedan dricker jag kaffe och vatten fram till lunchtid och försöker hitta en så bra, lchf-vänlig, lunch som möjligt. Hur enkelt som helst. Det är så intressant tycker jag hur mycket viktnedgång och tankar kring mat mest sitter i huvudet. 

Gillar

Kommentarer

 • 3 maj 2018 17:34
  gittan52

  Ingen höjdare att vänta så långe på en flygplats, gissar jag. Men det kan vara rätt intressant att sitta och titta på "folk" ibland smiley

  Skönt att du har hittat en sätt som fungerar bra för dig vad gäller mat under dina resdagar. 

   

 • 3 maj 2018 22:05

  Håller med. 16-8 är perfekt. Jag brukar ta med mig någon form av matsäck om jag vet att det bara erbjuds flygplatsmat. Jag. har hittat ett par varianter som funkar bra. En yoghurtburj med kvarg blandat med chokladproteinpulver, en handfull hackade nötter och en halv, hackad banan är en jättebra nödlunch. Eller proteinpannkakor med en fyllning av mosad banan och vaniljkvarg. :-) Fast det kräver lite mod ibland, att packa upp sin lilla matsäck.wink

Logga in för att skriva en kommentar.