icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 324381
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
24 februari 2020 20:04
2

Oväntat resultat

Först kämpar en med att gå ner i vikt och sedan börjar tankarna att jag inte "får gå ner för mycket". Hur kan det bli så?

Jag tror att jag fått en bra rutin på att äta bra för det mesta. Jag kan tillåta mig att avvika från min bästa kost då och då utan att börja gå upp igen. Och om det händer att jag tycker att jag börjar gå upp i vikt ser jag till att äta nyttigt några dagar och så rättar det till sig igen. 

Men de senaste veckorna har jag rört mig väldigt mycket mer än vanligt. Jag som brukar få kämpa för att komma upp i 10 000 steg per dag har legat på 17' - 18 000 de flesta dagarna i veckan. En "dålig" dag ligger jag på 9500- 11000. Vad är det då som hänt?

Jo, jag har tagit över en tygaffär, flyttat lagret till en ny lokal och där har jag kämpat med att få ordning på alla tyger, få upp dem i hyllor osv. Det är mycket lyft och många steg som tas från morgon till kväll. Jag har börjat säga att det är ett inbyggt gym att ha tygaffär. 

Jag började gå ner i vikt och insåg att jag kanske borde äta lite mer för att inte komma ner för lågt. Jag äter numera frukost de flesta dagar och trots att jag den här invigningshelgen ätit lite extra kolhydrater så ligger jag lågt i mitt viktspann, även om jag just idag ökat något. Det kan verka konstigt att jag ens bloggar om min viktnedgång på det här viset. Men att gå ner och kanske inte kunna stoppa viktnedgången är lika illa som att gå upp i vikt tycker jag. Men jag ska se till att äta lite mer, röra mig minst lika mycket, göra styrketräning för att inte skada mig på jobbet och för att jag vill bli rejält stark och med allt detta ihop kommer jag att kunna hålla vikten vid min målvikt och inte gå ner för mycket. 

Gillar

Kommentarer

 • 25 februari 2020 09:51
  Mabban

  Att stoppa viktnedgången är lika illa, som att gå upp i vikt,håller jag med om. Jag har sänkt spannet med 4 kg och idag ligger jag 1 kg under!! Visst jag har varit sjuk och har dålig aptit, men äter mitt kaloriintag varje dag. Den enda motion som blir, är att gå och handla. Promenader är idag uteslutet, tyvärr!

  För mej är det en underlig känsla, då jag hel mitt liv har kämpat med vikten och nu får kämpa för att gå upp 3 kilo, för att komma till min nya målviktwinkMen det är bara att kämpa på och göra det bästa av situationenlaugh

   

 • 25 februari 2020 14:58
  aregnisw

  Jaa du så kan det också gå man får kämpa med det mesta wink

  Senast uppdaterad 25 februari 2020 14:58

Logga in för att skriva en kommentar.