icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 102616
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
13 maj 2018 13:02
5

Omvänt (bild)

Vädret är helt omvänt mot vad det brukar vara när jag är i Sverige. Jag brukar ha kallt, regnigt och molnigt och i Provence brukar det vara varmt och soligt. Men just nu är det tvärtom. I Provence är det kallt för årstiden, regn och grått. Vid mitt svenska hus är det soligt och varmt om än lite blåsigt och jag har redan ätit frukost ute i bersån fler gånger än på hela förra sommaren. Och nästan det bästa av allt, så har min stora hägg slagit ut sina blommar och det doftar ljuvligt. 

1c082b27-9678-44ab-b811-5970aab77dff.jpg

Efter ett flertal tillfällen med utsvävningar med maten såg jag till att rätta till det igår. När en äter LCHF som jag och äter kolhydrater ett antal dagar ökar hungern nåt otroligt. I alla fall för mig. Det är svårt att stå emot hungern men igår bestämde jag mig och nu känns det bättre. Även om vågen bara visade på något kilo upp så är den känslan inte skön alls. Jag vill verkligen inte släppa taget om min målvikt och börja gå upp igen. Aldrig mer, så nu vill det till att återfå kontrollen om det blir några utsvävningar i sommar. Vilket det gärna blir med skolavslutningar, midsommar och andra kalas. 

Min metod att väga mig varje morgon gör verkligen skillnad. För mig är det inte stressande, bara skönt att se om det går uppåt så att jag får hålla mer koll. 

Gillar

Kommentarer

 • 13 maj 2018 14:32
  gasten

  Så här tidigt brukar ju inte värmen komma, man får hoppas att det kan bli skapligt väder i sommar också!

  Brukar också väga mig varje morgon men även kväll, stressar mig inte alls.

  Själv äter jag kolhydratsreducerad kost försöker undvika potatis, pasta ris. Men äter en liten smörgås varje dag.

 • 13 maj 2018 17:09

  Jag har också märkt hur hungern ökar dagen efter ett avsteg från kolhydratbudgeten. Då gäller det att gå tillbaka till ordningen direkt nästa dag! Skönt att du hade tur med vädertajmingen cden här gången!😊 

 • 13 maj 2018 17:40
  gittan52

  Vilken tur att du kan få njuta av denna tidiga värme och lukta lite extra på häggen smiley

 • 13 maj 2018 21:32

  Så härligt med frukost i bersån och doftande hägg! Jag njuter av samma här, fast frukost på altanen då. 

  Jag upplever samma sak, om jag äter mer kolhydrater stängs min mättnadskänsla av och jag blir hungrig hela tiden. 

  Jag trodde också att jag skulle bli stressad av att väga mig varje dag men det är snarare tvärtom, jag blir lugnare av att prata med min kompis varje dag, då vet jag hur jag ska agera.

 • 13 maj 2018 22:06
  paloma

  Vilken tur att det värmen kom just nu när du var i Sverige☺

Logga in för att skriva en kommentar.