icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 200569
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
4 januari 2021 10:02
4

Nytt för i år

Så är då det nya året här. Inte så stor skillnad från för en vecka sedan men förhoppningen är väl för de flesta av oss att vi under året kommer att kunna träffas under andra former än under 2020. 

Jag längtar efter att kunna träffa barnbarnen som bor i Stockholm och få se deras nya hus som de flyttade in i i mars. Barnen tycker inte att det är nytt längre och det är det förstås inte för dem. 

Hoppas verkligen att vaccinationen kommer igång så att vi kan träffa vem vi vill framöver. 

Men tillbaka till det som är nytt för mig iår. På nyårsaftons eftermiddag läste jag om flera som höll på med runstreak och när jag läst på lite tänkte jag att det var en grej för mig för att förändra och utöka min träning lite. Runstreak innebär att du springer en sträcka varje dag. I ursprunget är det 1 mile vilket är 1.6 km och tänkte jag att jag nog skulle klara av. Självklart är det okej att springa längre men jag håller mig runt 2 km för att inte ge upp. Kanske, kanske blir det längre sträckor framöver. Men nu blir det 2 km löpning och sedan min vanliga powerwalk.

d928e64b-8a15-4529-8e90-b86f54c3b079.jpg

Visst känns det lite i höfterna men inte mer än att jag klarar av det och när jag kommer hem efter en tur kör jag Yoga for Runners med Adriene. Det känns väldigt roligt att vara igång med en ny träningsform. Även om jag tidigare "bestämt" att löpning inte är något för mig. 

Gillar

Kommentarer

 • 4 jan 2021 10:13
  Jessand

  Nu kanske löpning blir ngt för digsmiley Låter som en bra ingång till att börja med löpning.

   

 • 4 jan 2021 14:00
  gittan52

  Det brukar bli ett "måste" med tiden wink

   

 • 8 jan 2021 12:06

  Jo, det gick bra att springa 2 km men höft-ontet blev värre och efter att ha kört bort snö med snöslungan 1 timme igår fick jag ont i ryggen. Så nu vilar jag från både promenader och runstreak. Så kan det gå laugh

 • 20 jan 2021 09:31
  EO1964

  Oj, vad duktig du är Efwa. Jag hoppas att jag så småningom kommer så långt, eller, jag ska!!! Jag förstår du längtar efter dina barnbarn, du gör alldeles rätt som avvaktar då det verkar som det är kaos artat söderut härifrån, samt norrut härifrån. Jobbigt år för de flesta men du verkar ju hitta på lite nytt för dig och det gör du bra. 🙏🙏🙏

Logga in för att skriva en kommentar.