icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 324385
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
6 januari 2020 14:36
2

Nytt år - ny vikt

Förra året gick jag ner lite över jul. Så var det inte nu men jag har inte heller gått upp om jag inte räknar från början av december då jag registrerade maten och åt efter kickstartmeny. Då gick jag ner en del men nu är jag uppe i samma vanliga vikt som i höstas. 
I början av december tänkte jag som sagt se till att gå ner lite för att ligga mer i mitten av mitt önskade viktspann. Det gick bra och jag märkte samtidigt att jag ofta blir sugen och stoppar några nötter, en bit ost eller något annat tillgängligt i munnen. När jag inte gör det och inte heller dricker alkohol går jag ner i vikt. 
Men samtidigt blir jag fixerad vid mat, tänker på vad jag ska laga nästa gång jag får äta osv. osv. Så vill jag inte ha det nu när jag faktiskt ligger helt okej i mitt viktspann. 
Inför 2020 har jag sänkt mitt viktspann ett halvt kilo eftersom jag INTE vill väga över 63.5 och jag vet att jag inte gör det om jag bestämt mig. Om jag närmar mig är det bara att registrera maten ett tag så fixar det sig. Mitt nya viktspann är alltså 59.5 - 63.5 och det känns helt okej. 

Det nya året har också inneburit att jag kommit igång med att yoga igen. En utmaning i FB-gruppen Knit & Run fick mig att komma igång och jag har nu yogat 8 dagar i rad och det känns i kroppen. Jag hoppas att en månads yoga (eller gärna mer) kommer att göra att jag blir mjukare i kroppen. 

Vad kommer du att göra nu som du inte gjort tidigare??

Gillar

Kommentarer

 • 6 januari 2020 15:23
  monosc

  Kul med en grupputmaning.

  Det jag gör anorlunda denng ågn är att jag sen i fredags är med i #OnegoalSE, en FB-grupp där vi är ca 30 st som kör samma upplägg med träning och kost under 8veckor. Jättekul med feedback och snabba svar på frågor.

 • 6 januari 2020 20:30
  paloma

  Skönt när kroppen svarar på dina förändringar, då slipper du kanske tänka på det hela tiden🙂

Logga in för att skriva en kommentar.