icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 235842
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
25 april 2022 15:30
2

Nystart och önskvärd ny styrka

Jag startar ännu en gång om med min träning.

Efter att ha jobbat ganska hårt de senaste månaderna och inte tyckt att jag haft tid till träning (vilket är korkat) ska jag se till att få in en vana att träna igen.

Idag var en bra dag att börja med "Mitt nya liv" tyckte jag och startade morgonen med både promenad och ett pass styrketräning. Jag har också bestämt att jag inte ska småäta och om jag håller i det kommer jag antagligen gå ner lite i vikt också. 

Det senaste året jag har jag gått upp lite grand. Jag håller mig fortfarande inom mitt viktspann som är +-2 kg från min målvikt.

Just nu ligger jag vid min första målvikt och det är förstås okej även om jag skulle vilja väga lite mindre. MEN det viktigaste i nuläget är att jag blir starkare

Att jobba i tygaffär och med mässor är ett tungt jobb och jag känner av axlar och nacke efter mässan i början av månaden. I helgen som jag dessutom borta och fick inte med min egen kudde så idag är jag extra stel i nacken. Men på torsdag ska jag gå och få massage och hoppas att det löser upp knutorna.

Jag tänker alltså träna något litet varje dag en månad framåt (till en början). Jag kanske skriver om det lite här och framför allt om de positiva effekter jag upptäcker i och med träningen. Mer styrka vill jag ha och gärna mer muskler över hela kroppen. 

Att då och då se till att jag kommer på banan med träningen igen är ett sätt för mig att hålla vikten och att må bra. 

 

Gillar

Kommentarer

  • 26 apr 2022 10:48
    Tita

    Heja på dig du ska se att du kommer igång med träningen, nu är rätt tid att göra det ute så blir det ännu roligare!! Pepp!

  • 26 apr 2022 11:59

    Tack Tita. Idag var dag nr 2 och det känns jättebra. Lite lagom med träningsvärk och jag ser verkligen fram mot att bli starkare. 

Logga in för att skriva en kommentar.