icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 200575
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
2 januari 2018 10:09
5

Nya tag

Gott Nytt År till er alla! Så härligt när det är ett nytt år. Jag har ätit gott över jul och nyår även om att äta gott för mig inte innebär att jag äter massor med sötsaker. Jag tycker helt enkelt inte om den söta smaken längre. Men visst har jag ätit en och annan chokladbit, smakat några dadlar, druckit lite glögg och på nyårsafton drack jag bubbel till maten hela kvällen. Supergott men nu är det tillbaka i vanliga banor igen. Vågen gav faktiskt inte utslag förrän igår då jag gått upp nästan ett kilo, men efter julhelgen fortsatte jag att gå ner som tidigare. 

9e24d814-53b1-4a16-8ef2-c6f899dfaead.jpg

Men som sagt, nu kör jag nyttigare mat och träning igen. Hoppas kunna hålla i hela året eller resten av livet. Men mycket hänger ju på saker som inte går att påverka. Men jag tar en dag i taget och är superglad över att jag tog tag i min vikt i höstas och nu är nere under målvikt. 

Bilden tog jag på marknaden i lördags. Så härligt och ännu godare med färgglada grönsaker. 

Gillar

Kommentarer

 • 2 jan 2018 10:57

  Vilka härliga rotfrukter - trots att det är länge sedan skörd laugh

 • 2 jan 2018 11:06
  paloma

  Det är nästan lite skönt att den jobbigaste matperioden är över, nu går vi mot vår och lättare mat☺

 • 2 jan 2018 12:01

  Kalluna, här i södra Frankrike odlas det mesta året runt 😃

 • 2 jan 2018 12:43

  Vaaaaaa Efwa - jag blir sååå avundsjuk laugh bor du där? Jag som har en fransktalande man borde lära mig franska och flytta dit jag också yes

 • 2 jan 2018 13:28
  seglar67

  Så underbart att kunna handla på marknaden! Fast nyskördat kan det väl inte vara ens i södra Frankrike? Längtar tillbaka till Grekland där frukt- och grönsaksodlaren kommer till kajen varje morgon under säsongen med sin fullastade lastbilspickup. Fina råvaror är den bästa inspirationen till bra matvanor.

Logga in för att skriva en kommentar.