icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 215664
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
1 juli 2020 14:32

Ny sorts motion

Jag har börjat cykla. Inte varje dag men ganska ofta och jag cyklar som kortast 5 km och oftast mellan 1.5 och 2 mil. Jag som trott att det var väldigt jobbigt att cykla så långt som två mil gör det utan att tycka det är för jobbigt. 

Det känns förstås i musklerna vilka som används för cykling och kanske inte lika mycket annars och det känns jättebra. Jag vill hålla mig stark och ha en hyfsat bra kondition. Skulle vilja göra mer styrketräning än jag gör för tillfället. Men det kommer säkert framöver. På ett sätt har jag inbyggd styrketräning i jobbet i min tygaffär. Det är många tunga tygrullar som jag lyfter och även det ger förstås träning. 

Det jag märkt när jag börjat röra på mig mer är att jag är mycket mer hungrig. Iofs behöver jag inte gå ner mer i vikt så det kan vara okej att öka på hur mycket jag äter. Men jag vill inte släppa taget för mycket.

Men mycket tack vare att jag är med i gruppen Hålla vikten (länk) så gör jag just det, Håller vikten alltså. Det går några hekto upp ibland och sedan ner igen. Det är förstås inte så att vikten ligger på en och samma vikt exakt utan det varierar lite över tid. Det viktigaste är bara att jag inte låter det gå upp utanför mitt viktspann. 

Denna veckan är det mycket svalare än förra veckan och jag saknar direkt att kunna sitta ute både till lunch middag och däremellan. Förra veckan kunde jag sitta i bersån och jobba under parasollet och det var ljuvligt. Nu regnar det och blåser "iskallt" och det är inte lika kul. Men jag är optimist och hoppas på varmare väder framöver. 

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.