icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 264035
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
29 april 2022 12:41
3

Nu kör vi

Den här veckan har inneburit en nystart för mig. Jag känner mig fri och samtidigt peppad på att vara mer aktiv här på Matdagboken. Det är kanske dags för en liten presentation.

134aed33-5147-4e73-88fa-beef7b62c420.jpg

Jag heter Efwa och är kvar på matdagboken efter att ha gått ner det jag gick upp när jag kom i klimakteriet. 

Hösten 2017 fick jag nog av att hela tiden gnälla över att jag ökat i vikt. Efter två månader var jag nere i min målvikt och efter det gick jag ner lite till. Som de flesta går vikten lite upp och ner men jag håller mig inom det viktspann som jag bestämt mig för. Just nu ligger jag lite över mitten av mitt viktspann men tänker mig att ökad träning och minskat intag av snacks ska hjälpa mig ner något el. några kilon till. 

Jag vill ha en fungerande livstil där jag kan äta "vanligt" men ändå hålla vikten. Jag vill kunna tillåta mig extra allt någon gång då och de men att jag sedan återgår till att äta nyttigare eller träna lite extra. 

Det som är en nystart för mig är att jag efter flera månader med mycket arbete nu har en lugnare period och dessutom har jag insett att jag behöver mer styrka för att orka jobba hårdare i perioder. Så denna veckan har jag sett till att träna lite varje dag, ätit mindre eller inget på kvällen och inte stoppat i mig det som triggar ännu mer ätande. I mitt fall är det chips som är min svaga punkt. Men ibland/någon gång är det okej för mig att äta det. Men inte just nu. 

Tidigare har jag varit med i en grupp där jag rapporterat min vikt en gång i veckan. Men fr.o.m. nu kommer jag att göra det här i bloggen istället. Det är framför allt för mig själv så att jag ska ha koll på att jag inte börjar gå upp utan håller mig inom mitt viktspann. 

Men det är kul om just du peppas av att det faktiskt går att hålla vikten utan att "hålla diet" resten av livet. Visst tror jag att vi alltid mer eller mindre behöver ha koll på vad vi stoppar i oss om vi en gång börjat gå upp i vikt och sedan gått ner. Men ofta handlar det kanske om att vi har lägre ämnesomsättning när vi blir äldre. 

Heja dig om du är mitt i din viktnedgång och om du som jag är i fasen att hålla vikten hejar jag på dig också.

Vi klarar det tillsammans!

Gillar

Kommentarer

 • 29 apr 2022 14:23
  klaraelv

  Välkommen tillbaka, jag har också äntligen tagit mig tillbaka hit och hoppas att jag kommer på fötter igen.

  Heja dig med i ditt jämnviktande.

   

   

 • 29 apr 2022 20:27
  Tita

  Heja dig kul att se dig! Lycka till! 

 • 1 maj 2022 18:14

  Kul att se dig i bloggen, ser fram emot fler uppdateringar. Bara kör, du vet hur man gör! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.