icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 214704
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
10 juni 2022 14:10
2

Mycket att tänka på

Sommarens utsvävningar har redan gjort sitt intåg i mitt liv. Jag märker en stor skillnad mot under pandemin då vi var mest hemma. Men nu när vi kan röra oss mer fritt blir det både restaurangbesök och vänner som kommer på besök och sover över. 

Vad har detta med utsvävningar att göra. Jo, för mig blir det mer av det jag i vanliga fall undviker. När vi har gäster hemma äter jag t.ex. bröd vilket jag inte gör i vanliga fall.
Det blir både snacks och efterrätter och vem är jag att säga nej till det?

Men det är ju det jag  m å s t e  göra. Säga nej till extra allt.

Vi har varit i Lund några dagar, både för att jobba och för att träffa mannens barn och barnbarn och då unnade vi oss både det ena och det andra vilket resulterade i viktökning. Iofs är det kanske bara vatten som binds i kroppen. Men det går ju inte alltid att skylla på att det är mest vätska. 

Nu har jag bestämt att jag inte äter något efter middagen på kvällen och inte heller dricka alkohol fram till semestern. Det visar sig direkt på vågen, så jag är på rätt väg.
Lördagen innan midsommar börjar semestern och då lär det bli lite extra av olika godsaker de veckor vi är borta. Men jag ska i alla fall sköta mig fram till dess. 

Hur hanterar du sommarens utsvävningar?

Gillar

Kommentarer

 • 11 jun 2022 16:32

  Jag har försökt lägga upp en plan kring hur jag ska hantera sommarens utsvävningar. Livet är för kort för att jag inte ska njuta av det. Planen är att vardagar är det vardagsmat som gäller, trots att det är semster. I vårt fall innebär det hemlagad "vanlig" mat. Helgerna får vara lite "lyxigare", kanske köpmat eller alkohol eller väldigt kaloririk mat. Sen kommer det komma tillfällen när helgen inträffar på en tisdag. Kanske för att vänner kommer och stannar över och det blir vin till maten. Då skippar jag det kommande helg (eller helgen innan om det är planerat). 
  Varje gång vi är och badar måste inte jag äta glass. Jag kan dricka en light/zero läsk. En lite guldkant, men mycket färra kalorier. På utflykter är jag ganska bra på att välja rätt mat för mig själv. Jag gillar inte pizza särskilt mycket men älskar sallad och fiskrätter. Det brukar lösa sig bra. Ibland blir det så klart en lyxig räkmacka  - sån njutning backar jag inte för. Förra sommaren åkte vi med svärföräldrar och svägerska med familj till Trosa en hel dag. Vandrade runt, åt räkmacka och drack bubbel på en restaurang alldeles vid vattnet, stannade och badade vid en camping på vägen hem och där bjöd farfar alla barnbarn och deras föräldrar på glass. Fantastisk dag! Att sitta på solvarma klippor med utsikt över vattnet och äta glass tillsammans allesammans. Så mysigt! Jag hade gjort samma val igen. Men varje dag kan inte vara så. Dels är det inte lika speciellt då och dels fungerar det inte för mig rent viktmässigt. Men lite, ibland. Guldkant på tillvaron.

  Förra året bestämde vi oss för att vi äter sallad till lunch i stugan varje dag. När vi är där allesammans. Flera vinster med det, dels kan man göra mycket sallad en gång om dagen som räcker både lunch och middag och man slipper hitta på massa maträtter och dels är det nyttigare och bättre än tex korv med bröd. OCH alla hann bli hungriga till middagen, som smakade så mkt bättre än när man fortfarande är lite mätt. Inget fika heller, annat än när barnen en dag plockat massor med blåbär. Då blev det blåbärspaj med vaniljsås. (Barnen äter så klart en massa glass, sponsrat av farfar som kanske älskar glass t o m mer än barnenlaugh).

  Mycket text men det är så jag tänker att jag ska hantera sommarens utsvävningar. Vi får se hur det går!

 • 17 jun 2022 15:14

  Superbra plan Thoth. Verkligen genomtänkt och då fungerar det helt klart bättre än om en inte funderat på hur en ska lösa det. 

  Jag äter ytterst sällan glass el. efterrätter så det löser sig. Jag är mer för nötter och chips. I morgon bär det av på vår resa så vi får se hur det ser ut om några veckor när jag är tillbaka hemma igen. 

Logga in för att skriva en kommentar.