icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 309767
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
22 November 2020 14:51
5

Mina triggers

För de flesta av oss finns det saker som triggar igång att äta något vi inte tänkt äta eller kanske t.o.m. bestämt att vi inte ska äta. 

För mig är det jordnötter som är den största boven. När jag började min sista viktresa åt jag jordnötter varje dag men slutade tvärt för att kunna gå ner det jag ville. Det gick flera år innan jag vågade prova att äta jordnötter igen men nu kan jag äta det utan att falla tillbaka i mitt tidigare beteende då jag åt nötter varje dag. Jag tar en liten skål och kan sedan låta resten gå till någon annan eller vänta till ett annat tillfälle då jag tycker att det vore gott. 

När det gäller chips som jag också älskar är det helt omöjligt att "bara" äta lite grand. Har jag fått smak på det äter jag tills påsen är slut. Och direkt märks det på vågen. Som väl är ser jag till att varken jag eller min man köper hem chips. Finns det inte hemma kan jag inte äta och det är en fördel att bo ute på landet, långt från affären då det i stort sett är omöjligt att ge sig iväg till affären bara för att köpa chips. Det var skillnad när vi bodde 3 minuter från affären. Då var det definitivt svårare att stå emot suget. 

Men jag har bestämt mig för att hålla vikten och inte gå upp igen. Nu har legat på jämvikt i närmare tre år. Första december 2017 nådde jag min målvikt och sedan gick jag ner ytterligare lite till och där har jag hållt mig. Det känns väldigt bra och jag tänker inte släppa taget igen. 

Gillar

Kommentarer

 • 22 Nov 2020 17:45
  Bella50

  Vad duktig du är att hålla vikten . 👏👏🌹

  Här har det allt plussat på sig några oönskade kilon...speciellt i år sedan jag blev höftplastikopererad 7/4. Har inte kunnat göra det jag vill i motionshänseende p.g.a känselbortfall i benet fortfarande.

  Jag försöker hålla igen...och jordnötter är en sån grej jag inte kan ta lite av.

  Däremot chips kan jag avstå. Bröd/mackor främst är ännu värre...huvva.

   

 • 22 Nov 2020 18:08
  gittan52

  Vad härligt att du har fått ett bra förhållande till jordnötterna!  yes

  Chips och ostbågar är ett big no-no för mig. Där är jag precis som du beskriver.

  Största boven nu är småkakor. Jag har börjat baka, både saffransbröd och kakor, till våra söner med familj och till gubben min 

  Bondkaksdegen ligger i kylen och de närmaste dagarna blir det ytterligare några sorter. devil

  Min närmaste lilla utmaning är att inte smaka på saffransbrödet förrän jag legat under 79 kilo minst 10 dagar på raken. Nu är inte just saffransbrödet någon trigger och kanske vill jag inte ens smaka den dagen jag ”får”, men det gör ända att jag tänker till på vad jag stoppar i munnen för dagen.

  Skulle vågen gå över 79 kg så får jag börja om att räkna ”gröna dagar”. Just nu är detta mitt sätt för att inte släppa taget.

 • 22 Nov 2020 23:02
  paloma

  Grattis till att du har hållit vikten så länge👍

  Jag äter som tur var inte jordnötter eftersom min man äter lite varje kväll så hade det blivit svårt att låta bli, och om jag äter chips häller jag upp i en liten frukostskål och tar inte upp mer efter det. Vi äter alla i varsin skål så har man bättre koll på hur mycket man äter.

  Jag måste hålla koll på storleken på portionerna, det är det som mitt största problem.

   

 • 22 Nov 2020 23:19

  Jag gillar jordnötter i matlagning, men kan okynnesäta av dem om jag är inne i en sämre period. Just nu går det bra och jordnötterna får ligga ifred i skåpet trots att påsen är öppnad i samband med matlagning för några dagar sedan. 

 • 23 Nov 2020 07:55
  Jessand

  Mitt största problem är bröd...där kan det gå överstyr fortfarande efter alla år...blir ofta för mycket/mer än tänkt...inte av rågkusar och sånt bröd men annan typ . Något bättre nu sen jag börjat äta bröd i form av finncrisp, rågkusar på vardaglig basis, lättare att inte frossa iväg då...men i helgen blev det alldeles för mycket Libabröd m bregott.

Logga in för att skriva en kommentar.