icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 201715
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
14 maj 2022 10:52
2

Med fördröjning

Förra fredagen var jag lite förvånad att jag inte gått upp mer efter att ha ätit mer än vanligt över valborg och första maj. Men med lite fördröjning kom viktökningen, men jag ligger fortfarande under "mitt tak". Dessutom har det fortsatt lite med extra intag av mat när det bl.a. varit årsmöte i en förening jag är med i. Då åt vi smörgåstårta och även om jag tog småbitar, tog jag om och totalt blev det en del.

De första fem åren när jag åt LCHF var jag väldigt strikt och kunde låta bli att ta om och jag åt ytterst sällan om ens någonsin aldrig efterrätt el. fikabröd. Men det har ändrats, framför allt sista året. Jag tillåter mig att äta efterrätt om jag är på restaurang eller på kalas. Men vi har i stort sett aldrig efterrätt hemma.

Jag är också ofta sugen/hungrig på kvällarna numera och även om jag oftast äter ost istället för chips och nötter kanske jag borde sluta med det också.

Funderar på att börja äta ett litet mellanmål på eftermiddagen. Som det är nu äter jag oftast inget mellan lunch och middag och då är jag väldigt hungrig. Antagligen blir det bättre om jag äter ett litet mellanmål på eftermiddagen så att jag håller blodsockret mer jämnt över dagen. Det tål att funderas på.

Jag kommer att jobba både lördag och söndag eftersom jag har extra öppet i morgon söndag då det är Änglaledens dag i morgon och den leden går förbi min butik. Det är kul att visa upp att det finns företag ute på landet och kanske är det någon som tidigare inte upptäckt butiken som hittar hit.

Läs mer om eventet på vastsverige.com och mer om Änglaleden här.

Gillar

Kommentarer

 • 14 maj 2022 15:29
  Digitali

  För mig som arbetar oregelbundet är mellanmål räddningen för att inte äte fel påvägen hem. Tror att man själv behöver hitta det som passar dig bäst. All pepp och lycka till. 

 • 14 maj 2022 19:51
  paloma

  Jag var också väldigt strikt tidigare men har slappnat av de senaste åren, om man aldrig får äta utanför ramarna blir livet tråkigt. Men jag håller mig också till resor, högtider och speciella tillfällen om jag ska äta tårtor och sådant, chips och choklad äter jag någon gång på helgen.

  Annars i veckorna äter jag bara frukost, lunch och middag och allt det mellan 9 och 17.

  Vad trevligt med eventet, det är bra att visa att landsbygden lever🙂

Logga in för att skriva en kommentar.