Maten i fredags var riktigt lyckad
Här är det fortfarande sjukstuga men jag vill förstås berätta om att maten i fredags var väldigt god. Vi har aldrig gjort ugnsrostad vitkål förut men det kommer att bli fler gånger. Tyvärr blev den lite bränd trots att jag sänkte värmen till 150 grader, från 175. Kanske blev det så för att vi har varmluftsugn. Nästa gång ska jag nog skära skivorna lite tjockare. Men gott var det ändå.
Fisken blev också väldigt lyckad så jag kommer nog att använda receptet igen framöver.
Den här maten är ju inte precis så vacker på bild, men jag lovade ju bild och så här såg det ut hos oss i fredags.
Gillar
Kommentarer
-
Har heller aldrig provat ugnsrostad vitkål. Hur gjorde du det?
-
chicha: Jag skar ca 1-1,5 cm tjocka skivor av vitkålen som jag la på en oljad plåt. Sedan hällde jag över mer olivolja, saltade och pepprade lite och lät det sedan stå i ugnen i närmare 50 minuter. Läs receptet här.
Logga in för att skriva en kommentar.