icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 214712
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
20 september 2017 07:49
4

Mat på flygresa??

Jag bor både i Frankrike och Sverige och flyger ofta mellan länderna och ett stort problem är maten på resan. Inte bara på flygplanet utan även på flygplatsen när jag mellanlandar. Det är mackor och åter mackor som erbjuds. 

Har du något tips på vad jag ska äta??

Kom på nu att det kanske är "fastedag" som gäller när en flyger. Fast jag kan ju inte ta med någon vätska så det enda jag kan dricka i så fall är ju vad som erbjuds på flygplatserna och det är ju inte dirket något stort utbud. Framför allt när det inte ska vara någon söt dryck. 

Ser fram mot att få tips från er!

 

Gillar

Kommentarer

 • 20 sep 2017 08:15
  paloma

  Jag kan inte mycket om Lchf, men frö och nötbars, Babybellost, någon frukt eller bär.

  Det finns många recept på hemmagjorda bars eller fröknäcke på nätet, kolsyrat vatten borde man kunna köpa både på och mellan flygresan.

  Lycka till!

 • 20 sep 2017 08:21
  gittan52

  Hur lång tid tar dina resor? Spontant tänker jag ett par timmar, men när du skriver om mellanlandningar så gissar jag att det tar längre än så.

  Min upplevelse med LCHF är att jag håller mig mätt väldigt länge mellan måltiderna. Förutom det paloma föreslår så kanske  ägg och lite skagenröra ed kan kanske vara en lösning?

 • 20 sep 2017 08:23

  Jag hade kokta skalade ägg och smörstavar med mig i handväskan senast jag behövde "flygmat". Andra alternativ är valnötsbröd med pålägg, ölkorv, BabyBell, cashewnötter. 

 • 20 sep 2017 08:26

  Tack för tipsen och uppvaknandet! Så självklart och jag brukar ju ha med både ägg och babybelost. Vatten och kaffe köper jag så jag borde klara mig... Och precis som du säger gittan52 så klarar en ju sig länge mellan måltiderna. 

  MIna resor brukar från dörr till dörr ta ungefär 9-12 timmar med alla väntetider, mellanlandningar och transporter till och från flygplatser. Om jag kunde flyga direkt skulle flygresan ta 3 timmar men jag behöver byta flyg och då är det som minst en timme på den flygplatsen osv... Men det är nog mest mentalt att jag får för mig att jag behöver äta tex. lunch el middag. 

Logga in för att skriva en kommentar.