icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 153275
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
5 februari 2018 10:14
5

Måndagsvikt

Det känns skönt att vikten stabiliserat sig och att jag håller mig runt 62 kg. Jag pratade tidigare om att sänka min målvikt med 1 kg men jag låter det vara kvar som det är och försöker hålla mig runt 62 ändå. 

Jag märker att ett glas vin gör att jag direkt går upp några hekto och tvärtom när jag låter bli. Men jag tycker att det är värt det då och då. Funderar på om alkoholen/vinet gör att kroppen binder mer vätska. Vad tror du??

Det verkar som att jag fått mannen att inse att det kanske är så och att han kanske ska testa en vit vecka för att se hur det påverkar vikten. Han har gått upp lite sen nyår och när jag pratat om hur det påverkar min vikt ska han nog testa att minska på vinet han också.

 

Gillar

Kommentarer

 • 5 feb 2018 10:40
  klaraelv

  Nu är jag inte helt säker på detta, eftersom jag bara druckit ett halvt glas vin sedan 13 dec förra året. Men rimligen så kan det ge ett litet påslag i vikt, men max ett hekto för ett glas, men om man drar ned på matkonsumtionen i samma mängd som man dricker för så tycker jag att det inte ska göra så stor skillnad, lite vätska binder det säkert, men den bör vara borta inom två dagar. 

  Det här är inget vetenskapligt utan mer lite sunt bondförnuft och logik, så det kan vara fel smiley

 • 5 feb 2018 11:34
  ulla165

  Jag har läst någonstans, att alkohol egentligen är ett slags gift som kroppen vill bli av med. Så levern tar först hand om giftet och resten stoppas i fettcellerna (i form av glukos?) i väntan på att tas hand om senare...

  Låter faktiskt logiskt för mig, för jag går då upp om jag tar ett eller ett par glas vin...

 • 5 feb 2018 11:53

  "Accordingly the question is not “Whether alcohol calories do count” but “How much do alcohol calories count?”. There seems to be a large individual variability according to the absolute amount of alcohol consumed, the drinking frequency as well as genetic factors. Presently it can be said that alcohol calories count more in moderate nondaily consumers than in daily (heavy) consumers. Further, they count more in combination with a high-fat diet and in overweight and obese subjects."
  Källa: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10408360590913542

  Av någon anledning verkar det som att vanedrickare som dricker ganska mycket inte lägger på sig lika mycket som måttlighetsdrickare. Värst verkar det dessutom vara om man är överviktig och/eller äter högfettskost. 

  Mycket spännande läsning faktiskt, jag dricker nästan aldrig alkohol så jag har inte haft så mycket anledning att undersöka saken. Men det verkar som att alkohol är ett lömskt gift som inte bara påverkar metabolismen utan impulskontrollen och omdömet. Inte nog med att det vi äter åker rätt ut i fettdepåerna eftersom levern är upptagen, vi riskerar att äta mer eftersom alhohol påverkar hungerkänslorna och vi riskerar att äta sämre än vanligt eftersom omdömet är grumlat.

  Och detta sker redan vid väldigt lågt intag surprise

  Men jag tror du är inne på rätt spår! Jag skulle nog ge det mer än bara en vecka, det tag nog längre tid än så för kroppen att ställa om sig och anpassa sig. Eller så märker du redan första veckan att "oj här händer det grejer!" laugh

 • 5 feb 2018 13:22
  klaraelv

  Intressant läsning LadyG då är det värre än jag trodde, visserligen så har jag jag fördelen med att inte vilja äta när jag har intagit alkohol samt att jag inte äter en massa fett, nackdelen är att jag dricker väldigt sällan. Så det bästa jag kan göra för tillfället är att bli mer eller mindre absolutist. 

 • 5 feb 2018 13:48

  Håller med dig, det låter ju som att det är det bästa för tillfället i alla fall, du lär ju se vad det lider om det påverkar just dig speciellt mycket. Det verkade, om jag läste rätt, som att det finns en god protion individuella skillnader också. 

Logga in för att skriva en kommentar.