icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 324387
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
13 november 2017 17:27
3

Målet närmar sig

Jag tycker att det är väldigt kul att jag fortsätter att gå ner, i lagom takt. Idag visade vågen på 0.7 kilo minus och nu har jag bara 1.5 kg kvar till målvikt. Det känns fantastiskt och jag äter gott, är sällan hungrig och känner mig både piggare och gladare när jag tappat en del kilon. 

Det som är en följd av viktnedgången är att jag har väldigt lite kläder som passar. Jag har sytt om två kjolar och sytt några nya t-shirts men det ekar tomt i garderoben. Jag har väldigt lite kläder i vanliga fall också men nu märks det tydligt att jag behöver sy lite nytt.

Jag tror att jag skrivit förut att jag syr mina kläder själv. Är med i en grupp på facebook som heter "Sy garderoben med en plan" och där planerar och syr vi tillsammans. Jo, vi träffas faktiskt i verkligheten också och har sy-LAN med jämna mellanrum. Men mest syr vi förstås hemma hos oss själva men det går att fråga i gruppen om vi har något problem eller behöver tips om mönster eller passformstips m.m. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 13 november 2017 21:31

  Grattis till minskningen!

  Önskar att jag också kunde sy men efter att jag i syslöjden skulle virka en handväska och det slutade med att det blev en uppstoppad råtta så la vi såna saker på hyllan. Även om jag gillade att sticka och brodera när jag var yngre. Det funkade!

 • 13 november 2017 23:03
  paloma

  Grattis, nu är du snart i målyes

  Jag är inte så förtjust i symaskiner, trots att min äldsta dotter är utbildad sömmerska och syr historiska kläder bl.a. Min yngsta dotter är också duktig på att sy, jag broderar hellre.

  Senast uppdaterad 14 november 2017 08:11

 • 14 november 2017 07:48
  Bella50

  Grattis...så härlig känsla 👏👏👍

  Jag har både vanlig och en overlock-maskin. Syr dock mest inredningsgrejor. Gardiner, kuddar och dynor. 

  Visst sydde jag om lite kläder under viktresan...men nu hittar jag mitt på loppis till en billig peng.

  Senast uppdaterad 14 november 2017 07:51

Logga in för att skriva en kommentar.