icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 131668
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
31 oktober 2018 07:57
3

Lösgodis och snacks

Läste i en blogg om hur svårt det är att låta bli lösgodis och annat gott som finns hemma. För mig är det precis som för många andra väldigt svårt att låta bli om det finns hemma. För mig är den "enkla lösningen" att inte ha något hemma, någonsin. 

Jag älskar verkligen lösgodis, men trots det köper jag aldrig godis och försöker helt att låta bli att titta åt hyllan med lösgodis. För några år sedan kunde jag köpa en bit, oftast en hallonlakritsskalle, och jag njöt verkligen av smaken. Men jag har slutat med det också. Att köpa en bit alltså. Suget som kommer efter är inte värt det. 

Jordnötter, som var min värsta last innan viktnedgången kan jag numera någon enstaka gång smaka på. Men jag vet att jag måste begränsa mig och det får inte hända för ofta att jag ens smakar om jag ska kunna fortsätta att låta bli. Men det är väl så det är att vi måste göra uppoffringar för att kunna hålla vikten där vi vill att den ska vara. 

Så mitt råd inför kommande helg är att du helt avstår från att köpa hem godis för att du inte ska "råka äta mer" än du egentligen vill. 

Gillar

Kommentarer

 • 31 okt 2018 08:41
  paloma

  Jag tillhör de lyckligt lottade som inte äter lösgodis, jag kan ha choklad, godis, kakor och andra snacks hemma utan att äta det. Mitt problem är snarare för stora portioner, inte på veckodagarna utan på helgen...då blir det lite för mycket unnande.

  Jag tror ditt råd är bra om man vet med sig att man inte kan låta bli, det är onödigt att ta risken att köpa hem sådant som lockar i onödan🙂

 • 31 okt 2018 11:57

  Jag är som du, inte ens smaka så fungerar det bra. Nu har jag ju ramlat av vagnen ordentligt och mitt sätt att komma upp på den igen är att tillåta sådant som är bättre än dåligt kan man säga. Så just nu är jordnötter OK i vårt hushåll, däremot inte godis, kakor, chips o.s.v. Sen vet jag att jordnötter inte är bra för mig heller, men de fungerar bra som övergång... det lät svamligt känner jag men min tanke är faktiskt logisk wink

 • 31 okt 2018 13:32

  Egentligen är det ganska enkelt - det man inte köper kan man ju inte äta ( om man nu räknar bort det man blir bjuden på ).För många är bara vetskapen om att man har något i skåpen triggade - jag tillhör absolut dem.Att göra rätt val vid matinköpen räcker långt och jag som nubefinner mig drygamilen från en livsmedelsaffär tänker på  vilken extra hjälp det också är - suget måste övervinnas för jag åker inte 2 mil t/r för lite choklad ( inne ännu iaf)

   

Logga in för att skriva en kommentar.