LCHF-potatis!
Idag har jag ätit en av mina favoriträtter. En rätt jag inte åt på flera år innan jag upptäckte rättikan. Rättika ser ut som en vit morot och finns både avlång och rund. De är släkt med rädisor och har en stark smak när de är råa.
Men jag använder rättika i gratäng och idag i raggmunkar. Gratängen gör jag som "potatisgratäng" och då kokar jag skivorna i lättsaltat vatten innan jag varvar med gul lök och riven ost.
Men idag gjorde jag alltså raggmunkar.
Jag följde receptet som finns här på matdagboken och det var gudomligt gott. De är svårare att vända i stekpannan än de gjorda på riven potatis men de är supergoda att äta. Jag tog en klick lingonsylt till. Jag hade inget fläsk eller bacon hemma. I så fall hade jag även stekt några skivor av det.
Gillar
Kommentarer
-
Det ser jättegott ut👍
Nya recept gillar jag🙂
-
Tck för tipset !
-
Raggmunkar är så gott!!!
-
Jättebra tips, nu måste jag kolla efter rättika!
-
Supergott!!
-
I Frankrike heter de Navet, kanske något liknande i Grekland seglar67
-
Har inte hittat idag, men fortsätter hålla utkik!
Logga in för att skriva en kommentar.