icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 318860
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
20 december 2020 07:41
6

Julmat och firande

Tänk att det redan är jul igen. Efter ett helt ofattbart konstigt år där de flesta av våra vanor har ändrats är det plötsligt jul och vi ställs inför att ta beslut vi inte trodde var möjliga.

Att inte kunna träffa barn, barnbarn och vänner är inget vi önskar att någon behöver fundera över. Men iår är det så och i vårt hus blir det bara jag och mannen.

Sedan jag började äta LCHF för drygt 13 år sedan blev det lättare att njuta av julmaten. Det mesta på julbordet är ju faktiskt bra mat.

När jag avstod bröd till maten, inte åt dopp i grytan och minskade på min portion av Janssons frestelse gick jag istället ner i vikt över jul. Ett tips är att byta ut potatisen i Jansson till rättika. 

Jag har inte heller så svårt att avstå efterrätter och kakor. Vår efterrätt på julafton har alltid varit fruktsallad och även om det är mycket kolhydrater i frukt är det ändå mer okej för mig än andra söta efterrätter.

I år har vi beställt julbuffé som catering. "Hemlagad" mat men av någon annan. Helt perfekt när vi bara är två som ska äta. 

Min vän Eva har iår en julkalender med tips inför julen. Även om du skriver upp dig nu får du alla länkar till tidigare luckor. Hennes koncept är "Nyttigt utan att det märks" skriv upp dig här (länk) så kommer det ett mail varje morgon fram till julafton. 

Hur firar du jul iår? 

Gillar

Kommentarer

 • 20 december 2020 08:37
  pralin

  blir gubben o jag som vanligt,ingen skillnad än innan. Blir lagom med mat mm, Hr slutat att hålla på med massa till jul,  De blir julendå heart kanske lite mer ljus en vanligt 

 • 20 december 2020 11:14
  Mabban

  Hej Eva!!! Jag firar helt ensam och det gör mej ingenting! I år får jag lite julmat levererat av ena sonen utanför dörrenlaugheftersom vi inte kan ses! Den andre firar i Spanien!! God Jullaugh

 • 20 december 2020 13:54

  God Jul till dig Pralin! Det blir ju jul ändå och skönt att kunna sitta och läsa en bok framför kakelugnen om det är det man som jag gillar. 

 • 20 december 2020 13:55

  God Jul till dig också Mabban! Det är faktiskt inte alls dumt att ta det lugnt på jul. Jag älskar julmat och får jag bara lite så är jag så nöjd. laugh

 • 20 december 2020 17:23
  paloma

  Vi firar med våra 3 barn och barnbarn, dom jobbar så att dom inte träffar någon och några studerar hemmifrån. Vi gör en klassisk jul med julmat och det som hör till. Vi har de senaste 15 åren firat bara vi med barnen och hoppas att få göra så i fortsättningen också.

  Det låter som en vilsam jul ni ska fira.

  God jul önskar jag er☃️🌲❄🎅🤶

  Senast uppdaterad 20 december 2020 17:36

 • 31 december 2020 09:09

  Skönt att kunna fira med barnen Paloma. Våra barn är utspridda över landet så det kändes mer riskabelt att umgås. Dessutom är mannen 70+ och det gör förstås att vi är extra försiktiga. Men förhoppningsvis blir vi snart vaccinerade, i alla fall mannen, och då kommer vi nog kunna umgås lite mer normalt med andra människor. 

Logga in för att skriva en kommentar.