icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 309770
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
21 May 2022 13:08

Jag håller mig borta...

...från att äta på kvällen. 

Det har gått bra denna veckan att inte äta något efter att vi ätit middag på kvällen.

Förutom att jag var ute och åt på restaurang med mina vänner i tisdags. Men då åt jag fisksoppa, lät bli brödet och åt bara en chokladtryffel till efterrätt. 

Jag har promenerat men varit dålig med styrketräningen. Men vikten har ändå vänt lite nedåt. Några hekto har jag minskat från förra helgen även om jag faktiskt minskat lite mer om jag ser till måndagsvikten. Men vikten går ju lite upp och ner så jag får ha koll på min fredags-/lördagsvikt och utgå från den. 

Eftersom jag inte äter väldigt lite utan bara slutat äta på kvällen, går vikten nedåt långsamt. Men om jag kunde komma igång med styrketräningen igen kanske det går lättare. Om inte annat så blir ju kroppen lite fastare. Viktigast är egentligen att jag blir mjukare, alltså minskar på stelheten. Så jag ska se om jag kan få in en extra växel och faktiskt lyckas planera in lite träningstid utöver promenaderna. 

Nu i helgen har jag två barnbarn på besök med övernattning när föräldrarna är på bröllop, en dotter är på besök med sina tre barn plus en hund och ytterligare ett barn kommer med sin fru och dotter. Så jag tillåter mig att äta lite mer än jag gör i vanliga fall, även om det inte finns varken godis, chips eller nötter hemma. 

Nästa vecka äter vi efter meny igen för att minska på portionerna och jag går tillbaka till att inte äta något på kvällen. Men nästa helg åker vi iväg på jobb och bor på hotell och då blir det väl lite si och så med mathållningen. Men först en vecka då jag tänker till lite extra. 

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.