icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 215559
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
25 november 2021 14:16
1

Hur svårt kan det vara?

Jag ligger sedan en tid tillbaka i övre delen av mitt önskade viktspann och kanske beror det på att jag minskat på promenader och träning. Kanske beror det på att jag tillåter mig att äta t.ex. chips lite oftare än innan. Innan var = aldrig så jag äter bl.a. chips lite oftare. 

Men tack vare mitt önskade "tak" på mitt viktspann ligger jag kvar under istället för att släppa taget. För några veckor sedan åt vi efter meny för att minska ner på maten lite, för att jag ville gå ner lite i vikt. Men sedan insåg jag att det inte är maten som är problemet utan att jag tillåter mig att småäta. Samtidigt säger jag till mig själv att det är okej att äta lite utöver det jag "borde" och kanske ska jag sätta igång med fler promenader och mer träning. 

Ja, så får det bli. Jag ska försöka få in mina promenader igen. De som fick stryka på foten när jobbet tog mer tid än innan. Promenaderna och styrketräning några gånger i veckan borde göra susen så att jag fortsätter att hålla mig nedanför taket på mitt önskade viktspann. 

Har du någon gräns som du inte vill gå över och vad gör du isåfall när du närmar dig den??

Gillar

Kommentarer

  • 25 nov 2021 20:20
    MAS63

    Härlig läsning! Det är just det där småätandet som är den värsta boven. Sällan är det något "fel" på den mat man äter utan kalorierna etc. finns nog i allt det där som kommer in i systemet mellan målen devil

Logga in för att skriva en kommentar.