icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 167986
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
8 maj 2018 15:59
20

Hur ofta sitter du på huk?

Plötsligt när jag var i trädgården och skar av torra grenar kom jag på att jag hört talas om hur bra det är att sitta på huk. Jag skyndade mig in till datorn för att googla lite info och nu tänker jag ge mig på att bli en stark huk-sittare. 

Jag har tränat lite idag men det är inte helt enkelt. Men inget är ju enkelt när en inte kan. Så mitt mål är nu att komma upp i att kunna sitta i 30 minuter. 

d1a6a56d-0cb1-4278-ab36-bb1a21bfeee8.jpg

Till min hjälp har jag diverse utmaningar som finns på nätet. De jag hittat som verkar bra är dessa:

Utmaning, sitt mer på huk hos Hälsa som Livsstil

30/30 Squat Challenge by Ido Portal på Place of Persistance

The 30 Day Squat Challenge på Facebook

Har du prövat att sitta på huk en längre stund, på samma sätt som barn gör? Har du några bra tips får du gärna berätta för mig. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 8 maj 2018 17:23

  Jag sitter mycket på huk, men på det västerländska sättet - jag har inte övat upp mig på att få ned hälarna i golvet någon längre stund - tycker det stramar något fruktansvärt.

 • 8 maj 2018 18:15
  Emmi11

  haha... om jag kom på iden att sätta mig på huk så skulle jag inte komma upp igen wink

 • 8 maj 2018 19:02

  Har både gjort squatchallenge(s) och en hel del "huk" träning när jag gick på yoga regelbundet - testade precis och ja , det funkar ff att sitta på huk med hälarna i golvet wink

  Kul inlägg och bra påminnelse om "huken "

 • 8 maj 2018 19:04
  lejonell

  Kul inlägg, jag undrar om jag skulle klara det någon längre stund. Men det har blivit väldigt mycket lättare att sitta på huk och på knä sedan jag gick ned i vikt. Och med korslagda ben. Och inte får jag skavsår mellan låren när jag har kjol heller.

  Hurra vad det är skönt att slippa bära på dessa 20+ kg!

 • 8 maj 2018 19:35

  Sitta på huk skulle jag villa kunna lite längre, men det jag inte får ordning på är mina orderbrock, så blir knstånde fungerar, ståstil nån längre stund fungerar inte häller, men inget är i dag godkänt för att få dem opererade, lanstinget betalar för dålig, har fåt två akut remise under kända fast båd är docenter inim kärlkiurgin. Chefen som oppererar är några pinnar högre, ser bar till pengarna minna ben gam bar nån ting på 5 tkr i inkomst på samma tid som en skönhetsopration gav 25 tkr sa min läkare uppgifet han fick knapt genom några lanstingsoprationer. Läkar brist häte det, Betalade jag sjölv 32 tkr för båda benen tog det 3 veckor, då fans det läkare.

 • 8 maj 2018 21:43

  Nu blev jag tvungen att prova! Och ja, det funkar, även med hälarna i golvet, men absolut inte med upprätt överkropp som barnet på bilden! Det här är ju min kissposition på långpromenader. Aldrig tänkt på att sitta så någon längre stund, hos mig känns det mest ansträngande i höftleden😂 

 • 8 maj 2018 22:59

  Jag ar fått lite fler tips om sidor att läsa om huksittande. Bl.a ett inlägg hos naprapat-jonas: därför ska du sitta i squat

  Jag har suttit ganska många kortare stunder idag och det känns som att jag får lite träningsvärk, vilket jag gillar, och det känns som att jag kommer att klara av det här.

 • 9 maj 2018 06:28

  Inte ens som barn kunde jag sitta på huk på grund av mina korta hälsenor. Jag minns så väl hur mamma fick hjälpa mig när jag skulle kissa i skogen. På den tiden var det heller ingen läkare som brydde sig när min mamma försökte påtala att jag inte kunde gå på hela foten. De sade att jag gick på tå bara för att jag tyckte det var skoj. Till slut när jag var tonåring fick jag komma till läkare för undersökning bara för att få höra att de kanske skulle kunna operera men då hade jag fått stora ärr. Man skulle ha gjort något istället när jag var barn....

   

 • 9 maj 2018 06:45
  Bella50

  Ha ha...jag gjorde ett test direkt....inte en chans alltså 🤨🤔😩

 • 9 maj 2018 08:17

  Jag kom på ett jättebra sätt att träna huksittande när jag tog dagens morgondopp. Stående på botten med vatten upp till midjan är det lätt att komma ner sådär djupt som barnet på bilden!😊 Det är förstås fusk, eftersom man är ”viktlös” i vattnet men man tränar i alla fall upp böjlgheten i knän, vrister och höfter.👍

 • 9 maj 2018 08:34
  Bella50

  Alla sätt är bra...utom de dåliga seglar67 😄👏👏

  Senast uppdaterad 9 maj 2018 08:35

 • 9 maj 2018 10:12

  Medlem16 Jag fick höra på FB igår att om en har höga fotvalv kan det vara nästintill omöjligt att komma ner på hälen. Kanske går det att träna upp lite men det är mycket svårare. 

  En vän till mig fotade och visade vad hennes sjukgymnast sa kunde vara ett problem med höga fotvalv. Om valvet är högt är det svårare att få fram underbenet. Se skillnaden på bilderna. 

  d4c021b1-8a38-4552-90f4-8159113afaac.jpg

 • 9 maj 2018 10:15

  Jag tror att vi kan träna upp oss lite grand i alla fall. Emmi11, Lejonell, Afkrut, LUAL, Bella50

 • 9 maj 2018 10:16

  Jag ska också göra en squat challenge har jag tänkt. Har börjat lite smått och fått träningsvärk på baksidan av låren och rumpan. wink 8veckor

 • 9 maj 2018 10:17

  Seglar67, det är ju en jättebra idé att börja så för att få in rörelsen. Inget fusk alls tycker jag!

Logga in för att skriva en kommentar.