icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 102756
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
17 december 2018 16:56
1

Hur kommer det att gå?

Nu närmar sig julen med stormsteg och jag har planeringen klar över vad jag behöver göra när jag kommer till Sverige.

2b34245f-9ecd-474f-ab44-16b578817192.jpg

I går var vi hos en vän på adventsfika och utan vidare kunde jag klämma i mig en lussebulle, en dadelboll och en chokladpralin. Supergott var det även om magen inte var helt förtjust på kvällen. 

Nu var det iofs jag som hade bakat lussekatterna. Det gick riktigt bra trots att jag bakade med franska ingredienser. Färsk jäst är inte helt enkelt att hitta här men för ett tag sedan fick jag se att slaktaren hade färskjäst i sin hylla så jag gick dit och köpte ett paket. Saffranen smakade inte mycket men lite färg blev det i alla fall och bullarna blev väldigt fluffiga och fina. 

Nu väntar umgänge med alla barn och deras familjer och vi får se hur jag står emot frestelserna. tycker det är helt okej att gå upp lite över jul och faktiskt är det ju så att julmat passar väldigt bra när en äter LCHF. I alla fall om en låter bli alla sötsaker. 

Gillar

Kommentarer

  • 17 dec 2018 19:35
    paloma

    Det är lätt hänt när man är på fika, men lite extra får man räkna med. Det kommer mellandagar när man kan vara nyttig, och du har en del kg tillgodo innan du når taket😊

    Senast uppdaterad 17 dec 2018 19:35

Logga in för att skriva en kommentar.