icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 324395
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
7 november 2017 14:43
2

Hur funkar 16:8 i längden? Jag behöver hjälp!

6 hg ner den här veckan och jag tänker köra kickstart från torsdag kväll då jag kommit till Sverige igen. Det är både smidigt att inte behöva tänka så mycket på vad jag ska äta när jag ska laga mat till mig själv. Och dessutom tror jag att jag får fart på viktnedgången. 

Jag kör 16:8 i kombination med LCHF och äter två mål, någon gång ett mellanmål om jag vet att middagen blir sen. Men det jag har hört många gånger är att kroppen vänjer sig vid hur den får mat och sen börjar "lagra på" eftersom den tror att det är svält på gång. Är det inte så när det gäller 16:8? Ska jag inte köra det varje dag? Jag är minst sagt förvirrad. Vill ju att viktnedgången ska fortsätta och jag tycker att det fungerar bra att inte äta frukost. Men jag kanske ändå ska göra det ibland. Ni är så många här som så mycket kunskap och helt säkert har ni ett svar till mig om jag ska äta frukost ibland och bara 16:8 ibland eller funkar det att köra 16:8 hela tiden??

Tack på förhand för era svar. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 7 november 2017 19:16
  gittan52

  Det finns så många råd och tips om vad, hur och när vi ska äta. Men det är nog inte så enkelt att det finns ett facit som fungerar för alla.

  Våra kroppar fungerar olika och vi befinner oss i olika skeden i livet, har olika förutsättningar etc.

  Dessutom tror jag att vår nuvarande vikt påverkar hur vi hanterar våra måltider. Ju närmare ”normalvikt” vi kommer desto knepigare kan det nog vara att gå ner ytterligare.

  Om livet vore så enkelt att vi bara åt när vi var hungriga och slutade när vi var mätta, utan att tänka på hur många timmar äter, respektive fastar, så inbillar jag mig att de flesta av oss inte skulle vara överviktiga. Åtminstone inte jag.  angel

  Jag håller med LissaLo att bästa sättet är nog att du provar dig fram till vad som fungerar bäst för dig.

 • 7 november 2017 21:55
  Monqi

  Har också följt en av Ulrika Davidssons kostplaner, hon har ju ofta tex en 5:2 dag (eller 2) och en 16:8 samma vecka, varvat 500 kcal och 1200- 2000 kcal olika dagar just för att hålla förbränningen allert. Följde en av hennes "prova på veckor" i oktober, åt väldigt gott och gick ner -3.6 kg på en vecka 😃

Logga in för att skriva en kommentar.