icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 153299
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
19 februari 2018 18:23
4

Hemma igen med några kilo extra

Jag vet inte om jag skrev om att vi skulle åka en sväng till Italien och Florens för att fira vår 10-åriga bröllopsdag förra veckan. Hur som helst så åkte vi i måndags och jag hade bestämt att äta så bra som möjligt men ändå äta lite av de italienska specialiteterna när vi var där. Vi var först en kort sväng i Pisa för att jag skulle få se det lutande tornet och sedan åkte vi till Florens och hotellet där vi skulle bo fyra nätter. Vi gick på muséer, tittade i garn- och tygaffärer även om jag inte köpte något. Vi gick runt och tittade på byggnader och njöt av varandras sällskap och på kvällarna åt vi förstås på restaurang. Vi åt verkligt god mat hela tiden och å bilden är pizzan jag åt en kväll. Frukt åt vi till eftermiddagsmål några dagar och det var också gott. 

b09eaf2e-e6ef-481d-bde0-d745e07f58a4.jpg

När vi kom hem i fredags kväll var jag supertrött. Troligtvis påverkad av pollen som börjat komma här i södra Europa och jag hade inte tagit några allergitabletter på hela veckan. Men jag la mig tidigt, tog en allergitablett och i lördags morse var jag ganska pigg igen. Jag ställde mig på vågen och den visade på +2 kg sen i måndags. 

Men jag gick snabbt tillbaka till LCHF, har inte druckit något vin och tränat styrketräning några gånger och det har börjat gå neråt igen. Jag är inte tillbaka på vikten jag hade innan vi åkte. Men det tar några dagar till så är jag där. Jag fick en dag med gul ruta i min matris och det kunde varit mycket värre. Men jag är nöjd med att jag provade den italienska maten utan att ha dåligt samvete och jag vet at jag klarar av att gå ner igen. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 19 feb 2018 18:30
  Bella50

  Andra rutiner och annan mat ställer till det för oss alla. Men det positiva uppväger säkert. Du är snart tillbaka.

  Välkommen hem✌️

  Senast uppdaterad 19 feb 2018 18:30

 • 19 feb 2018 19:12
  ulla165

  Du gjorde helt rätt! när du njöt av maten och resan! Jag antar att du inte åker dit nästa vecka igenwink  De två kilona är snart borta igen! Pepp!

 • 19 feb 2018 20:52
  paloma

  Två kilo efter en resa till Italien får väl räknas som ett gott resultat, man åker inte så ofta dit och äter.

  Låter som en mysig resa för att fira bröllopsdag☺

 • 20 feb 2018 09:44

  Så härligt att åka till Florens och njuta av all dess skönhet. Jag tycker att +2 var ett helt OK pris att betala för en sådan resa. Du vet ju att du snabbt kan ta tillbaka de där kilona igen. Och Florens... jag menar... wow!

Logga in för att skriva en kommentar.