icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 309826
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
3 July 2019 15:22
5

Håller du din vikt i sommar?

Förr var det alltid så att jag gick upp lite över sommaren och när jeansen skulle på i augusti kändes de lite trånga. Men det var okej tyckte jag eftersom jag ville grilla och äta vad som helst när det var sommar. 

Numera är det egentligen ingen skillnad på vad jag äter till "vardags" eller på sommaren. Med egen firma och platsoberoende företagande har jag "alltid" semester och samtidigt är jag aldrig ledig. Jag jobbar lite hela tiden och älskar det samtidigt som jag älskar att styra över min tid och vara ledig närhelst jag har lust eller behöver det. 

7818fd1b-5a46-4f7e-b2c2-0c415faa57ff.jpg

Vi kan väl säga att vi äter medelhavskost eftersom vi bor några mil från Medelhavet och handlar vår mat på marknaden i vår stad. Närodlat och underbar smak. Vi äter LCHF och eftersom det är fantastiskt god mat behöver vi inte göra oss till när det blir "semester". När vi avviker är det isåfall när vi går ut och äter på restaurang och det gör vi regelbundet året runt. Ingen skillnad på sommarmånaderna. Men att hålla vikten är numera ganska enkelt. Kanske handlar det om ändrat "mindset", hur jag tänker på min vikt och att jag inte kommer att gå upp igen. Jag äter det jag vill och kan hålla igen lite om det verkar börja gå uppåt. Jag har förstått att det inte går att släppa taget någonsin om en vill behålla sin vikt över tid. 

Tycker du att det är svårt med maten på sommaren? Vill du äta annorlunda när du är ledig och vad är det isåfall som du vill äta?
Jag är ärligt nyfiken på hur du tänker. heart

Gillar

Kommentarer

 • 3 Jul 2019 18:12

  Visst är det härligt när man tycker man äter fantastiskt god mat året om! Det tycker jag också att jag gör, men jag äter vegetariskt/veganskt. Skillnaden under semestern är nog inte så stor, jag har mest ” hemester” och vi äter nästan aldrig ute någon gång på året. Jag har förr ätit glass i stora lass så gott som dagligen, det gör jag inte längre men visst kan det bli lite mer av den varan om det är varmt. Alkohol dricker jag nästan aldrig och inte blir det oftare på semestern heller. Oftast brukar jag ha lättare att hålla vikten under en ledig period eftersom jag hinner motionera mer och har gott om tid att handla och laga mat. Går upp i vikt gör jag när jag fuskar med kostregistreringen, oavsett tid på året. Blir avundsjuk på den fina marknaden, saknar ibland ett större utbud av grönsaker och framförallt välsmakande sådana.

 • 3 Jul 2019 19:20

  Jag har lättast att gå ner i vikt på sommaren, äter mer grönt, är mindre hungrig, mindre stress och därför ingen stressätning. Jag är mer som en björn som äter upp mig på vintertid. 

 • 4 Jul 2019 11:05

  Det är på sommaren jag har lättast att få till all träning, det påverkar ganska mycket. Förr om åren hade jag tvärt om svårt att behålla vikten på sommaren. Får väl se hur saker och ting utvecklar sig i år, jag har ju precis kommit igång - äntligen! laugh

  För jag är så tråkig att jag inte ändrar kostvanorna bara för att vi byter årstid eller väder, inte nämnvärt. Möjligen att vi grillar lite mer, men vad är skillnaden på grillat kött med tillbehör eller stekt/ugnslagat kött och tillbehör? 

  Senast uppdaterad 4 Jul 2019 11:07

 • 4 Jul 2019 18:15
  Tita

  Jag ändrar ganska mycket på kostvanorna under sommaren. Vi äter mycket mer sallader av olika slag och med olika tillbehör. Mindre kött och mer fisk och skaldjur. Helt klart äter vi också mer kall mat än under vintern. Dessvärre blir det också mer ost, bröd och frukt, mer kolhydrater helt enkelt. Vin hör inte till vanligheten så det är inget jag varken ökar eller minskar för att det är sommar.

  Vikten ökar och minskar tyvärr precis på samma sätt oberoende av årstid så det gäller att hålla i och försöka följa upp allt jag sätter i mig.

 • 8 Jul 2019 19:27
  gittan52

  När jag tittar på min vikthistorik så har jag haft en viktökning under juli de senaste 3 åren. Men den svåraste månaden är november, för min del.

  När mina rutiner ändras, som de senaste 5 dagarna då jag varit på hundläger, går jag i stort sett alltid upp i vikt. Lagad mat 2 ggr/dag och dessutom serverade middagen alldeles för sent för min smak. Men jag är övertygad om att vikten kommer att rätta till sig relativt snart. För säkerhets skull tar jag till matregistrering denna vecka.

  Det som kanske är annorlunda i matväg nu är att jag har lagt till mer grönsaker. Till skillnad från förra sommaren dricker jag inte längre alkohol och det kommer förhoppningsvis att påverka vikten åt rätt håll.

Logga in för att skriva en kommentar.