icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 216237
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
26 oktober 2018 13:14
2

Hålla vikten

Vecka efter vecka går och jag väger mig varje dag. Har inga planer på att sluta med det eftersom jag vill ha koll på om jag skulle börja gå upp igen.

Det känns som att jag fått in min nya livsstil på ett bra sätt. Jag kan gå på kalas, äta lite som jag inte brukar äta annars och efter några dagar är jag nere i min måbravikt igen. 

Men jag kan inte säga att jag gillar att sväva ut för mycket. Jag inser att det är svårt att stå emot det jag inte vill ska ingå i min kost numera. Eller rättare sagt så kan jag stå emot helt, men om jag tillåter mig att smaka lite vill jag ha mer och sen lite till och lite till. Jag överäter inte men tycker ändå att det kan skena iväg på ett sätt som inte passar med min nya livsstil. 

Men jag litar på att jag klarar av att hålla vikten över tid. I alla fall om inget oväntat händer och det går ju aldrig att veta vad som väntar bakom nästa hörn så jag är tacksam för varje dag, månad som jag kan hålla mig inom mitt viktspann. 

Önskar er alla en trevlig helg!

Gillar

Kommentarer

 • 26 okt 2018 14:28
  paloma

  Vad skönt att det går bra för dig med din nya livsstil👍

  Jag kunde göra så som du gör nu och snabbt tappa i vikt efter helgerna, men nu efter sommaren verkar det vara svårare att göra så.

  Men jag ger inte upp utan försöker gå ner några kg till, någon gång lossnar det förhoppningsvis.

  Tack detsamma🙂

 • 27 okt 2018 17:04
  gittan52

  När vi har hållit vår målvikt under en längre tid så tror jag att vi kan tillåta oss lite utsvävningar ibland, utan att det påverkar vikten speciellt mycket.

  Men det gäller nog att vi fortsätter ha koll så att plushekton blir till pluskilon vecka ut och vecka in.

  Din vikt har ju legat väldigt stabilt sedan du gick med i HållaVikten-gruppen (och kanske en tid innan dess) men som du skriver så behöver vi nog fortfarande ha koll yes

Logga in för att skriva en kommentar.