icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 214715
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
2 december 2018 09:17
2

Glöggmingel

Fredag till lördag hade jag två vänner på besök. Vi brukar alltid ses vid den här tiden för att umgås, äta gott, spela spel och förstås prata massor. Jag försöker se till att det blir mat som passar mig som äter LCHF kombinerat med att de är vegetarianer som även äter fisk. Heter det något speciellt när en äter fisk trots att en är vegetarian??

De kom redan vid femtiden i fredags eftermiddag och efter lite prat gick vi upp i mitt syrum som jag nyss flyttat in i. Jag tänkte att vi börjar där så att de får se hur det blev. Jag har plats för en fåtölj och stolar så jag hade burit upp lite snacks i förväg och så gjorde jag Glöggmartini som vi tog med upp. Jag gjorde egen roséglögg efter kombinerat recept från 56kilo.se och Monika Ahlberg. Jag använde ica sötströ för att inte ha något vitt socker. Men det gör en förstås hur en vill. Glöggkryddorna var slut i min butik så jag plockade ihop dem var för sig och det funkar förstås lika bra och jag har kryddor så att jag kan koka en omgång till. 

f299ed88-f85f-45da-ba95-fc96dd553677.jpg

Jag köpte linschips för att testa (tyvärr innehåller de en del socker) och dessutom gjorde jag ostsnurror av smördeg med fikon och valnötter. Det var riktigt gott men inte helt lchf förstås eftersom smördegen innehåller vetemjöl. Men jag klarar av att få i mig lite mjöl då och då. Jag använde grevéost eftersom det var det jag hade hemma och jag bytte ut mandeln i receptet mot valnötter eftersom min ena kompis inte tål mandel. 

Till huvudrätt åt vi Martins fina fisksoppa, recept från Anna Bergenströms "Nya Annas mat" och till efterrätt mörk chokladmousse med hallon från Ulrika Davidssons bok "Nya kickstarter med Ulrika" 

Efter allt detta var vi mer än mätta men på ett ganska bra sätt. Vi spelade spel och pratade ända till natten och somnade sedan gott. 

På morgonen åt vi frukost och gick sedan en promenad i skogen innan vännerna åkte hem till stan igen. 

 

Gillar

Kommentarer

  • 2 dec 2018 11:13
    paloma

    Vilken trevlig glöggmingel ni verkar haft👍🙂

  • 5 dec 2018 13:57

    Ja det var verkligen supermysigt Paloma

Logga in för att skriva en kommentar.